ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Συχνά ακούμε τον ορό από τους θεραπεύτες αισθητικούς. Τι είναι όμως πραγματικά το αφυδατωμένο δέρμα; Πολλοί μπερδεύουν το αφυδατωμένο με το ξηρό δέρμα αλλά αυτές οι δυο έννοιες είναι τελείως διαφορετικές. Η αφυδατωμένη επιδερμίδα στερείται από νερό. Η ξηρή στερείται από λιπαρά στοιχεία. Μια επιδερμίδα μπορεί να είναι αφυδατωμένη χωρίς να είναι ξηρή, ενώ όταν είναι ξηρή έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι και αφυδατωμένη.

Που οφείλεται η αφυδάτωση

Η έλλειψη νερού από τα κύτταρα μας οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως είναι η κακή διατροφή, οι κλιματολογικές συνθήκες, η λανθασμένη αισθητική περιποίηση, η κατανάλωση αλκοόλ και η ηλιοθεραπεία.

Θεραπεία

  1. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με πολύ νερό, φρούτα και λαχανικά.
  2. Αγοράστε ένα ενυδατικό βιταμινούχο σέρουμ το οποίο θα το απλώνεται καθημερινά πρωί και βράδυ κάτω από την κρέμα σας. Το σέρουμ λόγω του μικρού του μοριακού βάρους (λεπτόρρευστο) έχει καλύτερη διείσδυση μέσα στον επιδερμίκο ιστό, ενώ η κρέμα στη συνέχεια σφραγίζει τα ενυδατικά στοιχεία του σέρουμ μέσα στα κύτταρα.
  3. Ένα ελαφρύ σκραμπ γκόμαζ πρέπει να εφαρμόζεται από όλα τα δέρματα ακόμα και από τα πιο αφυδατωμένα 1 φορά την εβδομάδα, για να αφαιρούνται τα νέκρα κύτταρα και να έχουν καλύτερη αφομοίωση οι κρέμες. Πάντα μετά το σκραμπ πρέπει να βάζετε μια ενυδατική μάσκα. Μια πολύ ενυδατική φυτική μάσκα πατάγεται από μέλι, πολτό από αβοκάντο και λάδι ελιάς σε ίσες ποσότητες.
  4. Διαλέξτε τη σωστή κρέμα. Συμβουλευτείτε τον ειδικό θεραπευτή σας. Αν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο και το δέρμα σας ξεφλουδίζει και σας τραβάει αφάνταστα, πάρτε ξεχωριστά μια θρεπτική κρέμα νυκτός.
  5. Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά σαπούνια εκτός και αν είναι ειδικά για την αφυδατωμένη επιδερμίδα. Προτιμήστε γαλάκτωμα και λοσιόν χωρίς οινόπνευμα.
  6. Αν σας αρέσει η σάουνα και το χαμάμ προτιμήστε το χαμάμ και πριν μπείτε βάλτε λίγη από την κρέμα νυχτός σας σε όλο το πρόσωπο σαν μεμβράνη προστασίας.
  7. Να είσαστε σίγουρες ότι ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας από μέσα. Πίνετε το λιγότερο 8 ποτήρια νερό την ημέρα, συμπεριλαμβάνοντας στη διατροφή σας χυμούς από φρούτα, τσάι από βότανα και ροφήματα χωρίς αλκοόλ και καφείνη. Για κάθε καφεινούχο ποτό πρέπει να πίνετε διπλάσια ποσότητα σε νερό.
Scroll to Top