Βελονισμός στο αυτί για αδυνάτισμα

Ο βελονισμός αποτελεί ιδανική λύση για όσους επιδιώκουν να ελαττώσουν το σωματικό βάρος τους και αντιμετωπίζουν προβλήματα παχυσαρκίας – υπερφαγίας.

Με τον βελονισμό ο οργανισμός αποκτάει καλύτερο μεταβολικό ρυθμό ( κάνει περισσότερες καύσεις ) και μειώνεται αισθητά η ανάγκη για πρόσληψη τροφής από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Επίσης ο βελονισμός αποτελεί μία αξιόπιστη μέθοδο θεραπείας για όσους καταφεύγουν στην υπερφαγία για ψυχολογικούς λόγους..

Αυτό επιτυγχάνεται με τον βελονισμό ειδικών σημείων, τα οποία επιδρούν – εξισορροπούν το νευρικό σύστημα.

Τα κιλά μπορεί να σχετίζονται και με ενδοκρινικές δυσλειτουργίες – ορμονικές (παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα, πολυκυστικές ωοθήκες, εμμηνόπαυση κ.ά. ).

Ο βελονισμός κινητοποιεί όλο το ενδοκρινικό σύστημα προκαλώντας την έκκριση των ορμονών. Αν παράλληλα με τον βελονισμό ο ασθενής υποβάλλεται σε δίαιτα και ασκείται, τότε η προσπάθεια για μείωση του βάρους υποστηρίζεται σημαντικά.


Η προσδοκώμενη απώλεια κιλών κυμαίνεται από 1 – 2 κιλά την εβδομάδα.

Ο ακριβής αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το βάρος, που επιθυμούμε να χάσουμε, καθώς και από την αιτία που προκαλεί την πρόσληψη των κιλών. Ο αριθμός των 12 συνεδριών είναι απαραίτητος για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα με τη θεραπεία του βελονισμού γίνεται χρήση Laser τα οποία έχουν μία ιδιαίτερη δράση στη λιποδιάλυση.

Κατά τη θεραπεία δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος ή παρενέργεια και για τους φοβισμένους ασθενείς στη βελόνα η θεραπεία μπορεί να γίνει μόνο με χρήση Laser.Η αύξηση του μεταβολισμού, η εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος, η περιορισμένη όρεξη για τροφή καθώς και η καλύτερη λειτουργία του ορμονικού συστήματος διευκολύνουν σημαντικά την απώλεια του σωματικού βάρους.

Scroll to Top