Ωτική νευροτροποποίηση

Ο ωτοβελονισμός μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Σε ένα πλαίσιο καλύτερων επιλογών στον τρόπο ζωής και διατροφής μας, ο ωτοβελονισμός είναι μία πολύτιμη βοήθεια ιδιαίτερα όταν οι προσπάθειές μας για αδυνάτισμα δεν δείχνουν να αποδίδουν.

Η δράση του ωτοβελονισμού στην βουλιμία και υπερφαγία είναι ρυθμιστική και εξισορροπιστική.

Ένας ειδικός γνωρίζει να εφαρμόζει συγκεκριμένο πρωτόκολλο ωτοβελονισμού για απώλεια βάρους, το οποίο λειτουργεί συνεργειακά με τις εξής 4 παράλληλες δράσεις:

  1. Σωστότερη έκκριση του νευροδιαβιβαστή Σεροτονίνη, που βοηθά στην ψυχική ηρεμία και χαλάρωση. Είναι γνωστό πως πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στο φαγητό εξαιτίας τους άγχους τους και της ανάγκης να χαλαρώσουν μετά από μια έντονη και στρεσογόνο ημέρα.
  2. Μείωση του μηχανισμού όρεξης μέσω της επίδρασης στο αυτόνομο νευρικό σύστημα και ρύθμιση της έκκρισης Ντοπαμίνης. Η Ντοπαμίνη είναι επίσης ένας νευροδιαβιβαστής που βελτιώνει την διάθεση και μειώνει την ανάγκη για φαγητό.
  3. Βελτίωση της αντίδρασης των κυττάρων στην Ινσουλίνη. Φαίνεται – μέσα από έρευνες και κλινικές παρατηρήσεις – πως μετά από κάποιες συνεδρίες ωτοβελονισμού, υπάρχει μείωση της λεγόμενης «αντίστασης στην Ινσουλίνη», συνεπώς το σώμα μπορεί να έχει πιο ισορροπημένο σάκχαρο αίματος – άρα όχι απότομες βουλιμικές κρίσεις – και να αποθηκεύει λιγότερο λίπος.
  4. Αύξηση του βασικού μεταβολισμού του σώματος. Αυτό σημαίνει πως το σώμα θα καταναλώνει περισσότερες θερμίδες και γρηγορότερα.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο έλεγχος του σωματικού μας βάρους αποτελεί πρώτιστα ζήτημα υγείας και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο, πέρα από κάθε άλλο στόχο.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διατροφικές συμβουλές,λιπομέτρηση και τις συνεδρίες ωτικής νευροτροποποίησης.

Η ωτική νευροτροποποίηση αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια για καλύτερη υγεία και  φυσιολογικό βάρος.

Στην περίπτωση που στόχος είναι η απώλεια βάρους, η ωτική νευροτροποποίηση  είναι συμπληρωματική και έχει υποστηρικτικό ρόλο στο διαιτητικό πρόγραμμα  και την άσκηση που είναι απαραίτητο να ακολουθήσει ο ασθενής.

Αλλωστε, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει απώλεια βάρους χωρίς αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο, δηλαδή οι θερμίδες που προσλαμβάνονται να είναι λιγότερες από όσες καταναλώνονται. Ταυτόχρονα όμως δεν είναι δυνατή η απώλεια βάρους χωρίς έλεγχο της όρεξης.Με τη θεραπεία  επιτυγχάνουμε σε αρχικό στάδιο να επαναφέρουμε την χαμένη ισορροπία στο νευρικό μας σύστημα

Στη σημερινή μας κοινωνία παρατηρείται το φαινόμενο οι  περισσότεροι άνθρωποι να έχουν χρόνια καταστολή του Παρασυμπαθητικού Νευρικού Συστήματος (Π.Ν.Σ) και υπερδιέγερση του Συμπαθητικού Νευρικού Συστήματος (Σ.Ν.Σ) με τυπικά συμπτώματα την ευερεθιστότητα, τα προβλήματα πέψης, την ταχυπαλμία , την αϋπνία, τα κρύα άκρα.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται η δράση της ωτικής νευροτροποποίησης.

 Πολλοί ερευνητές (ανάμεσα στους οποίους και ο Lonir) έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα  ότι δρα στο ανθρώπινο σώμα επηρεάζοντας ιδιαίτερα την εξισορρόπηση του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος (Α.Ν.Σ). Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται μια μέθοδος ενεργοποίησης του παρασυμπαθητικού που αναφέρεται ως SES, η οποία περιλαμβάνει ορισμένα σημεία βελονισμού με ιδιαίτερη δράση στην ψυχική ισορροπία του ατόμου, προκαλώντας ένα αίσθημα ηρεμίας.

Αλλωστε, είναι γνωστό ότι σε περιόδους έντονου άγχους ή στεναχώριας παρατηρούνται μεταβολές στην όρεξη. Με την επίδραση  του βελονισμού μεγιστοποιείται η έκκριση ενδορφινών  από το νευρικό μας σύστημα, όπως απέδειξαν οι εργασίες των Mayer D. και Price D.

Οι ενδορφίνες είναι μία από τις 3 κύριες ομάδες ενδογενών οπιοειδών που παράγονται στον εγκέφαλο, με αντιπροσωπευτικότερη τη β-ενδορφίνη, που έχει την ισχυρότερη αναλγητική δράση. Χαρακτηρίζονται δε παγκοσμίως ως οι ορμόνες anti-stress και φυσικής αναλγησίας.Στη συνέχεια, ελαττώνεται σιγά-σιγά η υπερβολική όρεξη, μετριάζονται κατά πολύ οι βουλιμικές κρίσεις και μειώνεται ο χρόνος κορεσμού (πληρότητας).

Κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, το στομάχι εκτείνεται και εσωτερικοί νευρικοί δέκτες «αντιλαμβάνονται» τον όγκο των τροφίμων και την πίεση στο τοίχωμα του στομαχιού.

Αυτοί οι δέκτες στέλνουν σήματα στον εγκέφαλο μέσω του πνευμονογαστρικού νεύρου, προκαλώντας την αίσθηση της πληρότητας. Οταν το στομάχι κάνει τις περισταλτικές του κινήσεις και αδειάζει, εμφανίζεται πάλι η επιθυμία για φαγητό. Επιδρά σε αυτή ακριβώς την αλληλουχία λειτουργιών στέλνοντας ψευδή ερεθίσματα, με συνέπεια την επιτάχυνση του αισθήματος κορεσμού που έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη όρεξη.

Τα αποτελέσματα είναι η μείωση του υποδόριου λίπους και η αναδόμηση του συνδετικού ιστού με συνέπεια τη σύσφιξη, συνοδευόμενα πάντα από ψυχική ευεξία και αίσθημα αναζωογόνησης Με τη συνεχόμενη δράση του ηλεκτροβελονισμού το λίπος ακολουθεί την οδό του μεταβολισμού για να αποβληθεί. Το δέρμα τής υπό θεραπεία περιοχής, λόγω της ελαστικότητάς του, συστέλλεται  και τελικά δημιουργείται μια λεία και ομοιόμορφη επιφάνεια.

Σωματοβελονισμός:

Βοηθά στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας .

Η κυτταρίτιδα δεν είναι απλά μια διαταραχή αισθητικής φύσης, αλλά μια έκφραση τροφικής αλλοίωσης του δέρματος, μια μεταβολική διαταραχή που περιλαμβάνει την εναπόθεση λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές και δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση (μικροκυκλοφορία) και πάχυνση των ινών του κολλαγόνου του δέρματος.

Επιβαρυντικοί παράγοντες είναι η κληρονομικότητα ,το άγχος, η δυσκοιλιότητα, η κακή διατροφή, η μειωμένη κινητικότητα του σώματος όπως και ορισμένες ενδοκρινικές διαταραχές.Είναι μια ασθένεια που αντιμετωπίζει το 95% των γυναικών μετά την ηλικία των τριάντα ετών.

 Η κυτταρίτιδα δεν εμφανίζεται αποκλειστικά στις γυναίκες που έχουν αυξημένο βάρος.

Απλά το πάχος αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισής της.Παρόλο που η κυτταρίτιδα διακρίνεται εξωτερικά, ξεκινάει από τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εξωτερικές θεραπείες, όπως για παράδειγμα τοπικές κρέμες, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα..

Είναι ένας ασφαλής, φυσικός τρόπος που  βοηθά στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας ακριβώς γιατί δρα στην πηγή του προβλήματος. Πρόκειται για μια εντατική θεραπεία που βελτιώνει την κυκλοφορία, προσφέροντας έτσι βελτίωση στον τόνο του δέρματος.

Δεν επιδιώκει μόνο την αισθητική βελτίωση της επιδερμίδας αλλά ταυτόχρονα και τη μεταβολική και ενεργειακή βελτίωση όλου του οργανισμού, επιδρώντας στους ενδογενείς παράγοντες εμφάνισής της.

Κατά συνέπεια, συμβάλλει και στην αποτοξίνωση του σώματος, αφού μπορεί ευκολότερα να απεκκρίνει τις τοξίνες και τα απόβλητα μέσω των νεφρών. Τα πρώτα αποτελέσματα συνήθως φαίνονται σε περίπου 2-3 εβδομάδες, οπότε παρατηρείται 30% ελάττωση της κυτταρίτιδας.

Scroll to Top