Βλεφαρίδες

Οι βλεφαρίδες αναδεικνύουν πάντα την ομορφιά και τη θηλυκότητα μιας γθναίκας, για αυτό και όλες θέλουμε να είναι μεγάλες, γυριστές, έντονες και πυκνές. Οι μεγάλες, γυριστές βλεφαρίδες κάνουν το βλέμμα να φαίνεται πιο διαπεραστικό και πιο σαγηνευτικό.

Γιατί χάνουμε τις βλεφαρίδες μας

Πολύ συχνά, ακούμε παράπονα από γυναίκες που βλέπουν τις βλεφαρίδες τους να εξασθενούν μέρα με τη μέρα, να αδυνατίζουν, ακόμα και να πέφτουν εντελώς. Σε περιπτώσεις που φαίνεται πως χάνουμε ένα σημαντικό μέρος των βλεφάρων μας, φταίει κυρίως.

1.Η σκληρή μεταχείριση που ασκούμε άθελα μας στην περιοχή των ματιών, προσπαθώντας να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ και τις σκληρές, αδιάβροχες μάσκαρες. Όταν τραβάμε με βία, τρίβουμε και ταλαιπωρούμε τα βλέφαρα μας, είναι πιθανόν οι ρίζες να εξασθενούν και οι βλεφαρίδες να πέφτουν ή να αδυνατίζουν.

2.Οι αλλεργίες των βλεφάρων. Οι αλλεργίες ερεθίζουν και πρήζουν τα βλέφαρα, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η υγιής δομή των βλεφαρίδων και να προκαλείται η πτώση τους. Αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε έναν καλό δερματολόγο.

Φυσική συνταγή ενδυνάμωσης των βλεφαρίδων

Συνταγή

  1. 3 κουταλιές της σούπας καστορέλαιο ( τρέφει και αναδομεί )
  2. Λίγο βότανο ταραξάκο
  3. Λίγο μαύρο τσάι ( κάνει τις βλεφαρίδες πιο σκούρες και γυαλιστερές )

Παρασκευή

Ζεσταίνετε το καστορέλαιο μαζί με λίγα άνθη ή φύλλα από το φυτό ταραξάκο και λίγο μαύρο τσάι για λίγα λεπτά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το στραγγίζετε. Εμποτίζετε 2 στρογγυλά βαμβακάκια ντεμακιγιάζ και τα βάζετε σαν μάσκα στις βλεφαρίδες σας κάθε μέρα για 20 λεπτά. Ξεπλένετε καλά τις βλεφαρίδες, για ν α μη μείνουν  στα μάτια υπολείμματα λαδιού. Θα δείτε μεγάλη διάφορα στις βλεφαρίδες σας μετά από περίπου 30 ημέρες από την αρχή της θεραπείας.

Γενικές συμβουλές για υγιείς δυνατές βλεφαρίδες

  1. Χρησιμοποιήστε ειδικά, ελαιώδη ντεμακιγιάζ ματιών, που βοηθάνε τη μάσκαρα να φεύγει πιο εύκολα, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι βλεφαρίδες σας. Μετά το ντεμακιγιάζ, πλύνετε με ένα απαλό τζελ ματιών την περιοχή, γιατί αν διεισδύσουν λιπαρά στοιχεία μέσα στα μάτια προκαλούνται πρηξίματα.
  2. Μην τρίβετε τις βλεφαρίδες σας.
  3. Αποφύγετε τις πολύ σκληρές, αδιάβροχες μάσκαρες.
  4. Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα χωρίς να ταλαιπωρείτε τις βλεφαρίδες σας, δοκιμάστε να τις περάσετε πρώτα, δύο φορές με μια κανονική, μη αδιάβροχη μάσκαρα. Περιμένετε για μερικά δευτερόλεπτα και περάστε άλλη μια φορά τα βλέφαρα σας με την αδιάβροχη μάσκαρα. Με τον τρόπο αυτό, οι βλεφαρίδες δεν θα ταλαιπωρούνται στο ντεμακιγιάζ, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν και αδιάβροχη προστασία.
  5. Φοράτε πάντα πριν τη μάσκαρα, τροφή βλεφαρίδων με βιταμίνες ή καστορέλαιο. Αντικαταστήστε την πρωινή μάσκαρα, με διάφανη, πολυβιταμινούχο τροφή βλεφαρίδων. Γυαλίζει και δίνει μια φυσική, σκούρα απόχρωση, ενώ αναδομεί και τρέφει τις
Scroll to Top