Γυμναστική για τα κουρασμένα μάτια,χείλη,σαγόνι και το λαιμό

Για τα κουρασμένα μάτια

Αυτή η άσκηση τονώνει τη μικροκυκλοφορία του ματιού, ενώ δυναμώνει τους μυς γύρω από το βλέφαρο και κάνει το βλέμμα να φαίνεται πιο λαμπερό και έντονο.

1 Ακουμπήστε το μεσαίο και το μεγάλο δάχτυλο του κάθε χεριού στην εξωτερική και την εσωτερική γωνία από το κάθε μάτι,έχοντας τα πολύ ανοιχτά. Πιέστε μέχρι να αισθανθείτε το μάτι να τρέμει κάτω από τα δάχτυλα και χαλαρώστε. Επαναλάβετε την άσκηση για 10 φορές.

2. Τοποθετήστε το μεσαίο σας δάχτυλο στην εξωτερική γωνία του ματιού και κλείστε τα μάτια σας, πιέζοντας τα βλέφαρα σταθερά μαζί. Μετρήστε μέχρι το 20 και θα νιώσετε ένα τρεμούλιασμα στην εξωτερική γωνία. Χαλαρώστε το βλέφαρο και επαναλάβετε την άσκηση 6 φορές.

Για τα χείλη

Με αυτή την άσκηση, βελτιώνεται το περίγραμμα των χειλιών και έτσι θα δείχνουν πιο νεανικά και σέξι.

  1. Εναλλάξ με ένταση και δύναμη προφέρετε το γράμμα Ο και μετά το Ε. Αποφύγετε όμως να διπλώνετε με την κίνηση το αυλάκι ανάμεσα στα χείλη και τη μύτη. Επαναλάβετε την άσκηση μέχρι να νιώσετε ένα αίσθημα θερμότητας.
  2. Επαναλάβετε ξανά το Ο και Ε , κρατώντας τα χείλη τεντωμένα στο κάθε γράμμα για 7 δευτερόλεπτα. Χαλαρώστε.

 

Για το σαγόνι και το λαιμό

Η αρχική στάση που θα έχετε σε κάθε άσκηση είναι καθιστή με ίσια την πλάτη.

1.Σκύψτε το κεφάλι σας μποστά, τεντώνοντας τους μυς πίσω, στη βάση του κεφαλιού.Μετρήστε μεχρι το 15 και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

2.Τεντώστε το λαιμό σας προς τα πίσω, έχοντας το στόμα κλειστό και το σαγόνι προτεταμένο.Μετρήστε νοητά μέχρι το 15. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

3.Φουσκώστε τα μαγούλα σας και κάντε κυκλικές κινήσεις, από τη βάση του λαιμού και με φορά από αριστερά προς τα δεξιά και αντίστροφα. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

Scroll to Top