Δείξτε νεότεροι με κανέλα

Γλυκιά και πικρή όπως όλες οι γυναίκες…

Η κανέλα είναι ένα θαυματουργό μπαχαρικό και προέρχεται από το δέντρο Cinamomum και Cinamomum cassia, γνωστό και ως Κασσιά.

Τα κύρια συστατικά της είναι φλαβονοειδή, πτητικά έλαια, ενώ είναι πολύ πλούσια πηγή μαγνησίου. Η ενεργός ουσία της κανέλας αποδείχτηκε ότι είναι η ουσία MHCP. Εργαστηριακές έρευνες απέδειξαν ότι η κανέλα μπορεί να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες που είναι βλαβερές για την επιδερμίδα.

Υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες από τον 1ο αιώνα μ.Χ. που αναφέρουν ότι 350 γραμμάρια κανέλας άξιζαν όσο 5 κιλά ασήμι. Μάλιστα έγιναν και πόλεμοι αξαιτίας της κανέλας, μεταξύ Ολλανδών, Πορτογάλων και Γάλλων. Οι πόλεμοι αυτοί έγιναν για τη διεκδίκηση της Κευλάνης, που κατά το 17ο και 18ο αιώνα παρήγαγε αποκλειστικά και μόνο κανέλα.

Ιδιότητες θερμαντικές,αντισηπτικές, κατά των ελεύθερων ρίζων.

Θερμαντικό σκραμπ αδυνατίσματος

  1. 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
  2. 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  3. 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι κισσού

Κάνετε μασάζ με το μείγμα στις περιοχές με τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα για 4-5 λεπτά, μέχρι το δέρμα να πάρει ένα απαλό ερυθρό χρώμα. Ξεπλένετε με δροσερό νερό και σκουπίζετε.

Ενυδατική αντιγηραντική μάσκα κατά των ελεύθερων ριζών

1.1/4 του κουταλιού κανέλα σε σκόνη

2.1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

3.1 κουταλάκι του γλυκού λάδι ελιάς

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και απλώνετε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών για 15 λεπτά. Ξεπλένετε με άφθονο, δροσερό νερό.

Αντιρυτιδικό λάδι προσώπου

  1. 7 κουταλιές της σούπας λάδι από αβοκάντο
  2. 5 σταγόνες λάδι κανέλας

Βάζετε τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο και ανακινείτε απαλά. Σκεπάζετε και περιμένετε για 1 ώρα. Απλώνετε μια λεπτή στρώση σε πρόσωπο και λαιμό, βράδυ παρά βράδυ, δόνοντας έμφαση σε ρυτίδες και γραμμές. Συνήθως μετά από μερικές ώρες, οι ατέλειες εξαφανίζονται.

Αντιβακτιριδιακή μάσκα κατά της ακμής

1.1/3 κουταλάκι του γλυκού λάδι κανέλας

2. 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο γιαούρτι

3. 1 κουταλάκι του γλυκού φυσικό άργιλο σε σκόνη

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες της κανέλας, σε συνδυασμό με το γιαούρτι και τον στυπτικό άργιλο, βοηθούν πάρα πολύ στην καταπολέμηση της ακμής.

 

 

Scroll to Top