Διαλέγοντας τροφές που ενδυναμώνουν τα μαλλιά…

Σας παρουσιάζουμε ένα ένα τα θρεπτικά συστατικά, που μπορείτε να προσλαμβάνετε από την καθημερινή σας διατροφή κι αυτά θα σας βοηθήσουν να έχετε δυνατά και υγιή μαλλιά αποφεύγοντας την τριχόπτωση.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α

Η βιταμίνη Α διατηρεί το δέρμα του κεφαλιού υγιές και βοηθά στην ανάπλαση των ιστών . Τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α και Β-καροτίνη (είναι μία φυτική μορφή της βιταμίνης Α)είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα. Τα καρότα και οι γλυκοπατάτες είναι πηγές Β-καροτίνης.

Μπορείτε να παίρνετε ένα συμπλήρωμα της Βιταμίνης Α των 4.000 IU σε καθημερινή βάση. Πρέπει να προσέχετε αν είστε έγκυος η αν προσπαθείτε να συλλάβετε, μην υπερβαίνετε την δόση των 4.000 IU λόγω αυξημένου κινδύνου εμφάνισης γενετικών ανωμαλιών στο έμβρυο.

ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ Β

Καταναλώνετε δημητριακά ολικής άλεσης, σκούρα πράσινα φυλλώση λαχανικά, ξηρούς καρπούς, θαλασσινά και προιόντα σόγιας που είναι πλούσια στο σύμπλεγμα βιταμινών Β.

ΣΙΔΗΡΟΣ

Η χαμηλή πρόσληψη σιδήρου μπορεί να συνιστά τη βασική αιτία τροχόπτωσης στοις γυναίκες. Πλούσιες σε σίδηρο είναι τροφές όπως τα όσπρια, τα πράσινα λαχανικά, τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί. Αν είστε γυναίκα στην εμμηνόπαυση ή άντρας θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, καθώς η υπέρμετρη προόσληψη μπορεί να οδηγήσει σε καρκονοπάθεια.

 

 

 

Scroll to Top