Ενυδάτωσης προσώπου

Η σωστή ενυδάτωση του προσώπου μιας γυναίκας είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά τόσο στην υγεία της επιδερμίδας του προσώπου, όσο και την ίδια την εμφάνιση της γυναίκας. Αν θέλετε λοιπόν να διατηρήσετε ένα νεανικό πρόσωπο που λάμπει, μια καλή λύση είναι η ενυδάτωση.

Οι 4 βασικές ανάγκες περιποίησης του προσώπου (καθαρισμός, ενυδάτωση, απολέπιση, αντηλιακή προστασία). Όπως είναι εύκολα κατανοητό, η ενυδάτωση του προσώπου είναι το άλφα και το ωμέγα της υγείας της επιδερμίδας και της διατήρησης ενός βελούδινου λείου και λαμπερού προσώπου. Στο άρθρο αυτό παρουσιάζουμε 9 τρόπους – συμβουλές ενυδάτωσης προσώπου, έτσι ώστε να διατηρήσετε ένα ενυδατωμένο πρόσωπο χωρίς προβλήματα ξηρότητας.

 

Ενυδατικές κρέμες
Το αυτονόητο. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρεμες προσώπου. Γενικά καλά είναι να επιλέγετε προϊόντα που περιέχουν φυσικά υλικά και αν είναι δυνατόν με λίγα συντηρητικά. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα ενυδάτωσης προσώπου μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας σπιτικές ενυδατικές κρέμες προσώπου.

Νερό
Το νερό θα σας βοηθήσει να ενυδατώσετε την επιδερμίδα του προσώπου από μέσα προς τα έξω. Μην ξεχνάτε να πίνετε 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα και πολύ γρήγορα θα αποκτήσετε μια επιδερμίδα γεμάτη ζωντάνια και φυσικά φουλ ενυδατωμένη.

Φρούτα – λαχανικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού και εκτός του ότι θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε, παράλληλα θα παρέχουν στο πρόσωπό σας και την επιδερμίδα σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που σε πολλές περιπτώσεις είναι “καταλύτες” για μια καλή ενυδάτωση προσώπου.

Διακοπή καπνίσματος
Το κάπνισμα έχει τρομερή ικανότητα στο να αφυδατώνει το πρόσωπο και την επιδερμίδα. Οι γυναίκες που καπνίζουν μπορεί να εμφανίσουν πιο γρήγορα τις λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης, ενώ παράλληλα αφυδατώνονται σημαντικά με αποτέλεσμα να έχουν (οπτικά) μια πιο γηρασμένη επιδερμίδα προσώπου.  Να κόψετε το κάπνισμα έτσι ώστε να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα ενυδάτωσης προσώπου.

Προσοχή στα χημικά
Ορισμένα χημικά συστατικά που εμπεριέχονται σε διάφορα καλλυντικά προϊόντα όπως καθαριστικά προσώπου, απολεπιστικά, κ.τ.λ. μπορεί να κλέβουν την υγρασία του προσώπου σας για το λόγο αυτό θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε με μέτρο.

Αντηλιακό προσώπου
Η ηλιακή ακτινοβολία είναι μια από τις πρώτες αιτίες που προκαλούν αφυδάτωση στην επιδερμίδα του προσώπου αλλά και του σώματος. Αν θέλετε να διατηρήσετε ένα καλά ενυδατωμένο πρόσωπο, τότε ένα αντηλιακό προσώπου ακόμα και το χειμώνα θα σας βοηθήσει αρκετά. Η αντηλιακή προστασία θα σας βοηθήσεις σημαντικά στην ενυδάτωση του προσώπου από την άποψη ότι δεν θα επιτρέψει την διαφυγή υγρασίας.

Νερό ή “ενυδατικά” ποτά όταν γυμνάζεστε
Ανήκετε στις γυναίκες που γυμνάζονται; Η γυμναστική όπως είναι γνωστό προκαλεί εφίδρωση η οποία με τη σειρά της προκαλεί μεγάλη απώλεια υγρών. Η αναπλήρωση αυτών των υγρών με νερό ή με κάποιο “ενυδατικό” ποτό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ενυδάτωση του προσώπου σας. Ένα ποτήρι χυμός, ένα ενεργειακό ποτό κ.τ.λ. μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση.

Πότε χρειάζεται καλύτερη ενυδάτωση;
Σε περιόδους έντονης ηλιακής ακτινοβολίας και σε περιόδους που κάνει πολύ κρύο και το δέρμα εκτίθεται σε ξηρό αέρα, η καλή ενυδάτωση του προσώπου είναι πιο επιτακτική.

Πότε να χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες;
Κάθε φορά που καθαρίζετε το πρόσωπό σας ή κάθε φορά που κάνετε απολέπιση, καλό είναι να ακολουθεί μια ενυδατική κρέμα. Οι πόροι του δέρματος τότε είναι ανοιχτοί και η ενυδάτωση του προσώπου θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα.υγρασίας.

 

Scroll to Top