Η Βασιλική θεραπεία

Θεραπεία από βασιλικό πολτό για δέρματα κουρασμένα-θαμπά-άτονα-ταλαιπωρημένα

Ο βασιλικός πολτός αποτελεί μία από τις πλουσιότερες φυσικές πήγες ενέργειας για τον οργανισμό. Ο βασιλικός πολτός, η γύρη, το μέλι και όλα τα παράγωγα τους έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα. Αναδομούν, τρέφουν και ενυδατώνουν την ταλαιπωρημένη από τον ήλιο επιδερμίδα, χαρίζοντας της ξανά τη χαμένη της σφριγηλότητα, ζωντάνια και λάμψη.

Περιποίηση με βάση τον βασιλικό πολτό

Ο βασιλικός πολτός έχει πολύ ευαίσθητη σύνθεση, γι`αυτό και πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο, μακριά από τον αέρα και το φως.

Απαλό σαπούνι ή γαλάκτωμα με μέλι και ροδόνερο

Μέσα σε ένα απαλό κρεμοσάπουνο προσώπου, προσθέτετε 1/4 του φλιτζανιού μέλι και 1/4 του φλιτζανιού ροδόνερο. Αναδεύετε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσέχοντας να μη μετατραπεί σε αφρό. Παίρνετε λίγο από το μείγμα και κάνετε απαλό μασάζ στο πρόσωπο σας για 1 λεπτό. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και βάζετε στο δέρμα σας σκέτο ροδόνερο αντί για λοσιόν.

Πήλινγκ από γύρη λουλουδιών, μέλι και ζάχαρη

Συνταγή

  1. 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  2. 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  3. 10 κόκκους γύρης λουλουδιών
  4. 1,5 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού

Παρασκευή

Αναδεύετε όλα τα υλικά μαζί και κάνετε απαλό μασάζ στην επιδερμίδα σας για 3 λςπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και τελειώνετε, απλώνοντας στο δέρμα ροδόνερο.

Μάσκα βασιλικού πολτού

Συνταγή

  1. 1 κουταλιά του γλυκού θυμαρίσιο μέλι
  2. 4-5 κουταλάκια του γλυκού βασιλικό πολτό

Παρασκευή

Μέσα στο μέλι, ρίχνετε τον βασιλικό πολτό και ανακατεύετε προσεκτικά για 1 λεπτό, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το απλώνετε σε πρόσωπο και λαιμό και το αφήνετε για 20 λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Η διαφορά στο δέρμα φαίνεται αμάσως.

Scroll to Top