Η νέα μέθοδος εκγύμνασης για κάθε τύπο σώματος

Απέκτησε τώρα το σώμα που επιθυμείς με τη βοήθεια της ηλεκτρομυοδιέγερσης,

Εάν ανήκεις στην κατηγορία των πολυάσχολων ατόμων, των οποίων η ρουτίνα και η καθημερινότητα περιλαμβάνει ένα αρκετά κουραστικό και φορτωμένο πρόγραμμα, τότε σίγουρα ο χρόνος για το γυμναστήριο είναι πολύτιμος και απειροελάχιστος.

Αν είσαι πολυάσχολος επαγγελματίας, αν ο χρόνος σου μοιράζεται ανάμεσα σε επαγγελματικές υποχρεώσεις, ανατροφή των παιδιών, κούρσες για ιδιαίτερα, τότε η καθημερινή προπόνηση δεν αποτελεί απλώς πολυτέλεια, αλλά ευσεβή πόθο.

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να καταφέρεις να κάψεις θερμίδες και να αποκτήσεις το σώμα που πάντα ονειρευόσουν, αφιερώνοντας ελάχιστο από τον πολύτιμο χρόνο σου.

Μια καινοτόμος μέθοδος εκγύμνασης, που απευθύνεται σε κάθε τύπο σώματος, έρχεται να ανατρέψει όλα όσα ήξερες και σε προκαλεί να την εντάξεις στη ζωή σου. Αν σκοπεύεις να «κτίσεις» το μυικό σου σύστημα, να χάσεις λίπος, βάρος, ακόμα και για να αντιμετωπίσεις τις οποιεσδήποτε παθήσεις στη μέση και στη σπονδυλική στήλη, το EMS Training είναι ιδανικό, αρκεί να αφιερώσεις μόλις 20 λεπτά από την καθημερινότητα σου.

To JOLIE WELLNESS CLINIC είναι  εξειδικευμένο στούντιο ηλεκτρομυοδιέγερσης που άνοιξε στη Λεμεσό,  κάνοντας γνωστή αυτή την εναλλακτική μέθοδο προπόνησης σ’ ολόκληρη την Κύπρο.

Δοκίμασε το EMS Training 
Το EMS Training είναι η προπόνηση που επιτυγχάνεται με τη μέθοδο της ηλεκρομυοδιέγερσης. Η ηλεκτρομυοδιέγερση άρχισε να

κερδίζει την εμπιστοσύνη του αθλητικού κόσμου όταν βρέθηκε να υπάρχει σημαντική διαφορά στο επίπεδο, που ο εξωγενής αυτός παράγοντας σύσπασης, καταφέρνει να κινητοποιήσει τις μυϊκές ίνες, μιας μονάδας μυών.

 

Λόγω της φυσιολογίας του ανθρώπου, ο εγκέφαλος δεν μπορεί ποτέ να νευρώσει όλες τις μυϊκές ίνες ενός μυ. Το μέγιστο της κινητοποίησης που μπορεί να επιτευχθεί σε ένα καλά γυμνασμένο μυ, κατά τη διάρκεια της σύσπασης, είναι του 60%- 65% των μυϊκών ινών του. Σε προπόνηση με μηχανήματα ηλεκτρομυοδιέγερσης έχει βρεθεί κινητοποίηση σχεδόν του συνόλου των μυϊκών ινών στην αντίστοιχη σύσπαση. Το ποσοστό έφτανε έως το 95%-98%, κάτι που είναι ανέφικτο με την παραδοσιακή γυμναστική, αυξάνοντας τα επίπεδα της αθλητικής απόδοσης. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα να προπονηθούμε σε μεγάλες αντιστάσεις και με πολύ υψηλό επίπεδο

δύναμης σε όλο το σώμα, χωρίς την ύπαρξη πραγματικού βάρους που θα επιβάρυνε το σώμα μας και θα οδηγούσε μακροχρόνια σε μυοσκελετικές κακώσεις. Αντιθέτως, προσφέρει μια μορφή θεραπείας στη μέση και στα γόνατα, μακριά από τραυματισμούς ή από οποιοδήποτε πόνο.

Πώς λειτουργεί
Το ασκησιολόγιο παραμένει ίδιο με αυτό που θα κάναμε παραδοσιακά για να γυμναστούμε, η μορφή που εφαρμόζουμε τα βάρη στο σώμα μας αλλάζει, φορώντας τη φόρμα και ασκώντας πίεση εξωγενώς. Το γεγονός αυτό καθιερώνει την προπόνηση σε συνδυασμό με μηχανήματα ηλεκτρομυδιέγερσης ως την πληρέστερη και αποτελεσματικότερη μορφή άσκησης για το ανθρώπινο σώμα. Η σύγχρονη αυτή μορφή προσωπικής γυμναστικής εγγυάται ένα ταχύτατο αποτέλεσμα από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Τι είναι το EMS και ποια τα οφέλη του
Το EMS προέρχεται από τα αρχικά του αγγλικού όρου Electrical Μuscle Stimulation, που σημαίνει ηλεκτρική διέγερση των μυών ή όπως είναι πιο γνωστό στο ευρύ κοινό ηλεκτρομυοδιέγερση.
Η εκγύμναση ολόκληρου του σώματος με EMS καταπολεμά τις παθήσεις της μέσης, μια συνηθισμένη κατάσταση, ιδιαίτερα αποτελεσματική. Το ρεύμα δραστηριοποιεί προφανώς ακόμα και τους εν τω βάθει μύες που δύσκολα μπορούν να προσεγγιστούν με συμβατικά θεραπευτικά μέτρα.

Η ειδική εκγύμναση ολόκληρου του σώματος με EMS είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική συνολική εκγύμναση που εξοικονομεί χρόνο και επιτυγχάνει εκτεταμένα θετικά αποτελέσματα στην υγεία. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνονται τόσο θεραπευτικοί, όσο και προληπτικοί στόχοι.

Επίσης, πολύ συχνά συναντάμε και τον όρο Νeuromuscular Electrical Stimulation (NMES), δηλαδή νευρομυϊκή ηλεκτρική διέγερση. Η ηλεκτρομυοδιέγερση είναι η πρόκληση συστολής των μυών με τη χρήση ηλεκτρικών παλμών και συχνοτήτων. Ως εκ τούτου, ουσιαστικά πρόκειται για τεχνολογία η οποία επιφέρει μυϊκή σύσπαση μέσω ηλεκτρικών ερεθισμάτων. Εάν αυτό γίνεται με το λεγόμενο ρεύμα διέγερσης (δηλαδή ρεύμα χαμηλής συχνότητας), τότε αναφερόμαστε αποκλειστικά σε τεχνολογία EMS, κατά την οποία τα κινητικά νεύρα διεγείρονται και τελικά οδηγούν σε σύσπαση των μυών.

Το ρεύμα διέγερσης δημιουργείται από μια συσκευή και παρέχεται μέσω ηλεκτροδίων που τοποθετούνται πάνω στο δέρμα στις μυϊκές ομάδες που θέλουμε να διεγείρουμε. Τα ηλεκτρόδια είναι ειδικά μικρά «μαξιλαράκια», που καλύπτουν τις μυϊκές ομάδες που θέλουμε να επιδράσουμε. Το ηλεκτρικό ρεύμα διέγερσης μιμείται το δυναμικό δράσης που προέρχεται από το κεντρικό νευρικό σύστημα, προκαλώντας τη σύσπαση των μυών.

Γιατί να το δοκιμάσω
Η χρήση του EMS έχει αναφερθεί από τους αθλητικούς επιστήμονες ως συμπληρωματική τεχνική για την αθλητική προετοιμασία και είναι διαθέσιμη δημοσιευμένη έρευνα σχετικά με τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί.
Τα οφέλη που παρέχει είναι η βελτίωση της κινητικότητας και η ενδυνάμωση των μυών σε μέλη του σώματος που έχουν περιορισμένη κινητικότητα λόγω κάποιου τραυματισμού και έχουν ατροφήσει (κατάγματα ή μετεγχειρητικά).

Διεγείρει τους μύες στις περιοχές αυτές, με ένα τρόπο απολύτως φιλικό για το σώμα, χωρίς να απαιτείται κίνηση ή η χρήση αντιστάσεων.

ems

Επίσης, επιτυγχάνει προστασία του μυοσκελετικού μας συστήματος και των αρθρώσεων, δυναμώνοντας τους μύες που τις περιβάλλουν, όπως, για παράδειγμα, στη σπονδυλική στήλη και τα γόνατα. Πέρα, όμως, από τα οφέλη που προέκυψαν στη φυσικοθεραπεία βρέθηκε ότι η χρήση ηλεκτρομυοδιέγερσης μπορούσε να προσφέρει περισσότερα πράγματα, όπως στα πεδία της αθλητικής επιστήμης και την κοσμετολογία.

Πάρε μια πρώτη γεύση για το EMS Training εντελώς δωρεάν

 

 

Scroll to Top