Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ

Κατά την διάρκεια της ημέρας κάντε σύντομα διαλείμματα για να ξεκουράζετε τα μάτια σας είτε με ασκήσεις χαλάρωσης είτε με κομπρέσες με βότανα. Τα μάτια δείχνουν την ηλικία μας γρηγορότερα από το υπόλοιπο πρόσωπο, αφού η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια είναι λεπτή και δεν διαθέτει σμηγματογόνους αδένες. Χειριστείτε το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών απαλά και χρησιμοποιείτε καθημερινά ένα υδατικό προιόν για να τη διατηρείτε ενυδατωμένη.

ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΤΕ ΤΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ

Αν τα μάτια σας έχουν κουραστεί από την ατμοσφαιρική μόλυνση, τη σκόνη ή τις αλλεργίες ή αν χρειάζεστε ένα διάλειμμα από την οθόνη του υπολογιστή ή από κάποια άλλη εργασία που απαιτεί να εστιάζετε το βλέμμα σας σε κοντινή απόσταση, δοκιμάστε αυτή τη δεκάλεπτη θεραπεία χαλάρωσης και ξεκουράστε τα μάτια σας. Πάνω από τον νιπτήρα, ρίξτε κρύο νερό στα μάτια σας αρκετές φορές. Τοποθετήστε μια καυτή πετσέτα στα κλειστά σας βλέφαρα και πιέστε  απαλά τα μάτια σας με τις ρώγες των δαχτύλων σας. Κάντε αυτή την εναλλαγή κρύου και ζεστού αρκετές φορές, τελειώνοντας με το κρύο νερό.Σκουπίστε απαλά τα μάτια σας με μια μαλακή πετσέτα. Τέλος, ξαπλώστε ανάσκελα, με τα πόδια σας ελαφρώς ανυψωμένα. Τοποθετήστε μια φέτα κρύο αγγούρι σε κάθε κλειστό βλέφαρο και ξεκουραστείτε για τουλάχιστον 5 λεπτά.

ΑΣΚΗΣΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ

Αυτή η άσκηση καταπραύνει τα κουρασμένα μάτια και χαλαρώνει όλο το σώμα. Κάντε την όποτε θέλετε. Καθίστε άνετα με τα πέλματα ακουμπισμένα στο δάπεδο. Τρίψτε τις παλάμες σας μεταξύ τους μέχρι να ζεσταθούν. Κλείστε τα μάτια σας και καλύψτε τα με τις παλάμες σας, με τα δάχτυλα να δείχνουν προς τα πάνω. Προσαρμόστε τη θέση των χεριών σας για να επιτύχετε απόλυτο σκοτάδι. Πάρτε βαθιές ρυθμικές αναπνοές για τουλάχιστον ένα λεπτό, αφήνοντας το βελούδινο σκοτάδι να ξεκουράσει και να αναζωογονήσει τα μάτια σας.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΟ ΟΙΔΗΜΑ

Όταν η κούραση ή οι αλλεργίες δημιουργούν οίδημα στα μάτια σας, κλείστε τα και τοποθετήστε στα βλεφαρά σας κρύα χρησιμοποιημένα σακουλάκια με μαύρο τσάι για 10 λεπτά. Το μαύρο τσάι έχει τανίνες που συστέλλουν τους πρησμένους ιστούς.

ΡΟΔΟΝΕΡΟ ΓΙΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ

Έχετε πάντα ένα μπουκάλι ροδόνερο στο ψυγείο σας. Διαλύστε δύο κουταλιές της σούπας ροδόνερο σε ίση ποσότητα κρύου νερού. Βρέξτε δύο δίσκους από βαμβάκι και τοποθετήστε τους στα κλειστά σας βλέφαρα.

 

Scroll to Top