Η σωστή περιποίηση στο τριχωτό της κεφαλής

Eνα από τα μυστικά ομορφιάς των γιαγιάδων μας ήταν να βουρτσίζουν τα μαλλιά τους πολλές φορές προτού κοιμηθούν. Η επιστήμη του 21ου αιώνα έρχεται να τις δικαιώσει και να επιβεβαιώσει ότι πράγματι αυτή η συνήθεια που μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά είχε όντως αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τους τριχολόγους, το απαλό βούρτσισμα του τριχωτού και των μαλλιών κάνει καλό, γιατί απλώνει ομοιόμορφα τα φυσικά έλαια κατά μήκος της τρίχας, κάνει ήπιο μασάζ στο τριχωτό και διεγείρει τη μικροκυκλοφορία. Αυτό βοηθάει τις ρίζες να αναπνέουν καλύτερα και να διατηρούν τις τρίχες υγιείς και δυνατές.
Και ένας από τους λόγους για τη δημιουργία πολλών προηγμένων συνθέσεων για τα μαλλιά είναι η κοινή αντίληψη ότι το δέρμα και τα μαλλιά αποτελούνται από τα ίδια δομικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα, και ότι καταπονούνται από τους ίδιους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες.

Απολέπιση, η αγαπημένη

Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το δέρμα του κεφαλιού είναι μία από τις τελευταίες τάσεις που κερδίζουν ολοένα έδαφος λόγω των αποτελεσμάτων της.
Τα οφέλη της; Πολλά, αφού απολεπίζοντας ένα ξηρό τριχωτό που ξεφλουδίζει, βοηθάμε στην οξυγόνωση, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των ριζών, τη θρέψη της τρίχας και εν τέλει την ανάπτυξη των μαλλιών. Η απολέπιση είναι ιδανική μέθοδος για όσους πάσχουν από πιτυρίδα, από σμηγματόρροια (υπερβολική λιπαρότητα τριχωτού), αλλά και για όσους παρατηρούν ότι δεν μπορούν να μακρύνουν αρκετά τα μαλλιά τους και μοιάζουν άρρωστα.

Πώς κάνουμε απολέπιση στο τριχωτό

Προτού λουστούμε, βρέχουμε καλά τα μαλλιά και το τριχωτό και εφαρμόζουμε ένα scrub τμηματικά στο τριχωτό, μέχρι να καλύψουμε όλο το κεφάλι. Κάνουμε απαλό μασάζ για περίπου ένα λεπτό. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό μέχρι να αφαιρεθεί όλο το προϊόν. Υπάρχουν αρκετά αξιόλογα scrub στην αγορά, ωστόσο μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας αναμειγνύοντας 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη, 2 κουταλιές βρόμη αλεσμένη στο μπλέντερ και 2 κουταλιές conditioner.

Scroll to Top