Καθαρισμός Προσώπου- Βαθιά ενυδάτωση και περιποίηση της επιδερμίδας σου

Τι είναι ο καθαρισμός προσώπου;

  Ο καθαρισμός προσώπου είναι μία πρακτική απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων και ρύθμισης της λιπαρότητας που στοχεύει στην περιποίηση του προσώπου σε συνδυασμό με την ενυδάτωσή του. Είναι πολύ σημαντικός για να επιτευχθεί λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα χωρίς σμήγμα και σημάδια. Η διαδικασία περιλαμβάνει απολέπιση, απομάκρυνση του σμήγματος και περιποίηση της επιδερμίδας.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται

  Ο καθαρισμός προσώπου εφαρμόζεται προκειμένου να απομακρυνθούν τα μαύρα στίγματα και τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα. Οι βασικοί στόχοι είναι:

  • Αντιμετώπιση ακμής
  • Καθαρό δέρμα χωρίς μαύρα στίγματα
  • Λείανση επιδερμίδας
  • Λαμπερό πρόσωπο
  • Αύξηση απορροφητικότητας των ενυδατικών κρεμών από το δέρμα
  • Καλύτερη εφαρμογή μακιγιάζ

Πώς γίνεται ο καθαρισμός προσώπου

Ο καθαρισμός προσώπου από δερματολόγο περιλαμβάνει τη διάνοιξη των πόρων και την αφαίρεση του σμήγματος και των φαγεσώρων (μαύρων στιγμάτων) από την επιδερμίδα. Είναι σημαντικό ο γιατρός που κάνει τον καθαρισμό να γνωρίζει ποια δερματική βλάβη μπορεί να αφαιρέσει.

Σε περίπτωση που υπάρχει εγκλωβισμένο σμήγμα χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία που λέγονται φαγεσωροεξαγωγείς για να απεγκλωβιστεί. Το εργαλείο αυτό πρέπει να αποστειρώνεται μετά από κάθε χρήση, ώστε να αποφεύγονται μολύνσεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καθαρισμού προσώπου λαμβάνονται ειδικά μέτρα για αντισηψία της επιδερμίδας, όπως η χρήση τοπικού αντισηπτικού και υψίσυχνου ρεύματος μετά την απομάκρυνση του σμήγματος.

Με ποιες μεθόδους συνδυάζεται

Ο καθαρισμός προσώπου μπορεί να συνδυαστεί με χημικό peeling και δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους. Η επιλογή των παραπάνω θεραπειών θα γίνει βάσει των αναγκών του εκάστοτε ασθενούς και θα πρέπει να τα συστήσει ο γιατρός.

3 μυστικά ομορφιάς μετά τον καθαρισμό

  Ο καθαρισμός θα δώσει στο πρόσωπό σου τη ζωντάνια και τη λάμψη που χάνεται με τα χρόνια, αλλά και με την καθημερινή φθορά από το περιβάλλον και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να έχεις όμορφο δέρμα και νεανική επιδερμίδα για πάντα.

Καθάρισε καλά το πρόσωπό σου

Αυτό θα πρέπει να το κάνεις τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα (πρωί-βράδυ). Η σκόνη και οι ρύποι, όπως και τα υπολείμματα καλλυντικών προϊόντων όταν μένουν στο δέρμα δεν το αφήνουν να αναπνεύσει, με αποτέλεσμα να φράσσονται οι πόροι και να δείχνει θαμπό και ξηρό. Απομάκρυνε κάθε ίχνος μακιγιάζ πριν κοιμηθείς το βράδυ.

Άσε ελεύθερο το δέρμα σου

Όταν δεν υπάρχει πραγματικός λόγος άφησε το δέρμα σου ελεύθερο από μακιγιάζ για να αναπνέει. Η κατάχρηση των καλλυντικών προϊόντων μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε. Ιδιαίτερη προσοχή χρήζουν τα άτομα που παρουσιάζουν ευαισθησία στο δέρμα τους και ακμή. Σε αυτή την περίπτωση, τα προϊόντα που θα χρησιμοποιούν πρέπει να είναι εξειδικευμένα (oil free).

Απόφυγε το κάπνισμα

Εφάρμοσε αντηλιακή προστασία

Ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακής προστασίας είναι απαραίτητη για να αποφύγεις τα σημάδια στο δέρμα σου, αλλά και τη φθορά του δέρματός σου από την έκθεσή του στον ήλιο (φωτογήρανση).

 

Scroll to Top