Κιρσοί- Φλεβίτιδα

Οι κιρσοί και η φλεβίτιδα, εκτός από ακαλαίσθητα, μπορεί να είναι και επώδυνα. Προκαλούνται από την αδυναμία των φλεβικών βαλβίδων του ποδιού, δυσλειτουργία που επιτρέπει στο αίμα να λιμνάζει και αναγκάζει τις φλέβες να διογκώνουν . Οι κιρσοί μπορεί να εμφανιστούν σε υγιή άτομα λόγω της παρατεταμένης ορθοστασίας.

ΑΝΘΟΚΥΑΝΙΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ

Τα μύρτιλα, τα κεράσια, τα βατόμουρα και τα μαύρα σταφύλια είναι πλούσια σε κάποιες χρωστικές ουσίες γνωστές ως ανθροκυανίνες. Αυτές οι ουσίες έχει αποδειχτεί ότι δυναμώνουν τις φλέβες. Τρώτε καθημερινά τουλάχιστον 125 γρ. από κάποιο πλούσιο σε ανθοκυανίνες φρούτο για να προλάβετε και να αντιμετωπίσετε την εμφάνιση των κιρσών.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΡΣΟΥΣ

Αποφύγετε οτιδήποτε ασκεί πίεση στις φλέβες. Το κάθισμα ή η ορθοστασία για πολλή ώρα, η δυσκοιλιότητα, το περιττό βάρος και τα στενά ρούχα, που εμποδίζουν τη ροή του αίματος. Η τακτική άσκηση βοηθάει, η σύσπαση των μυών των ποδιών σπρώχνει το αίμα μέσα στις φλέβες και το εμποδίζει να λιμνάσει στα πόδια.

ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΠΙΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ

Το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πιπέρι καγιέν βοηθούν τον οργανισμό να διασπάσει την ινική πρωτείνη που δημιουργεί τον σκληρό, ογκώδη ιστό γύρω από τους κιρσούς. Συμπεριλάβετε στην καθημερινή  σας διατροφή τουλάχιστον μία με δύο από τις τροφές που διασπούν την ινική πρωτείνη για να καταπολεμήσετε τους κιρσούς.

ΤΡΩΤΕ ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ

Μια πλούσια σε φυτικές ίνες διατροφή προλαμβαίνει τη δυσκοιλιότητα, που αποτελεί βασικό παράγοντα για την εμφάνιση των κιρσών. Τρώτε καθημερινά άφθονα φρέσκα λαχανικά και φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Για ενισχυμένη πρόσληψη φυτικών ινών μπορείτε να παίρνετε κάθε πρωί μία κουταλιά της σούπας ψύλλιο σε σκόνη, το οποίο θα ανακατέψετε σε ένα ποτήρι νερό. Πιείτε ακόμα ένα ποτήρι νερό.

 

Scroll to Top