Κοιμήσου και ομόρφυνε

Ένας καλός ύπνος είναι πάντα ευεργετικός για την υγεία, όπως και για την ομορφιά. Αν θέλετε ένα λαμπερό δέρμα, υγιή μαλλιά και γερά νύχια, βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε καλά. Τα πιο βαθιά επίπεδα του ύπνου είναι αυτά που ενεργοποιούν τις λειτουργίες της αναδόμησης, συμφώνα με πρόσφατες έρευνες του MultiDisciplinary Center, που βρίσκεται στο Manhasset της Νέας Υόρκης, το οποίο ειδικεύεται στις διαταραχές του ύπνου. Ο βαθύς ύπνος ενεργοποιεί την παραγωγή της ορμόνης της ανάπτυξης, η οποία είναι απαραίτητη για την αναδόμηση του επιδερμικού και του μυικού ιστού, καθώς και των οστών.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι ο ύπνος βοηθάει και στο αδυνάτισμα, καθώς κατευνάζει την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη. Τα χαμηλά επίπεδα κορτιζόλης ελέγχουν την όρεξη, ενώ η αύξηση της, συχνά μας κάνει να νιώθουμε ότι πεινάμε, ακόμα κι αν έχουμε ήδη φάει αρκετά. Η μείωση της κορτιζόλης, βοηθά επίσης στην εξισορρόπηση του ενδοκρινολογικού συστήματος, στο οποίο υπάγεται ο μεταβολισμός. Όταν χάνουμε ώρες από τον καθημερινό ύπνο, αυτό αντικατοπτρίζεται και στην εξωτερική μας εμφάνιση. Εκτός από τους μαύρους κύκλους και τα πρηξίματα στα μάτια, μπορεί να προκληθεί ακμή, η επιδερμίδα μας γίνεται θάμπη, εύθραυστη, ενώ παρατηρείται και τριχόπτωση.

Ποιος θεωρείται καλός ύπνος

Οι περισσότεροι ενήλικες κοιμούνται κατά μέσο όρο 6 ώρες και 57 λεπτά κάθε βράδυ, ενώ σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το λιγότερο που πρέπει να κοιμόμαστε, ειναι 8 ώρες και 15 λεπτά, κάθε βράδυ. Οι καλύτερες ώρες για ύπνο είναι μεταξύ 10 με 11 το βράδυ και όχι αργότερα, αφού αυτές είναι οι κατάλληλες ώρες για την αναδόμηση του σώματος.

 Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας

Η καλύτερη κούρα ομορφιάς είναι ο ύπνος.Όλοι μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας, ώστε να έχουμε τις υψηλότερες δυνατές ευεργεσίες.

Βήματα

  1. Ασκηθείτε 3 ώρες πριν τον βραδινό ύπνο. Αυτό πραγματικά θα βελτιώσει τον ύπνο σας.
  2. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο και λούστε τα μαλλιά σας.
  3. Το βραδινό γεύμα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι. Φάτε αργά και μασήστε καλά το φαγητό. Αποφύγετε τους υδατάνθρακες, δηλαδή τα μακαρόνια, το ρύζι και το ψωμί. Αν πεινάτε πολύ, μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι ζεστό γάλα.
  4. Βουρτσίστε τα δόντια σας.
  5. Φροντίστε ο χώρος σας να είναι καθαρός και τακτοποιημένος και βεβαιωθείτε πως τα σεντόνια σας μυρίζουν φρεσκάδα. Ιδανικά, η ποιότητα των σεντονιών πρέπει να είναι από απαλό βαμβάκι, ενώ και η σατέν μαξιλαροθήκη προσφέρει υπέροχη αίσθηση.
  6. Μην πίνετε πολύ νερό πριν τον ύπνο. Το καλύτερο είναι να πίνετε μια κούπα χαμομήλι, τίλιο ή βαλεριάνα.
Scroll to Top