Μακιγιάζ

Επιδερμίδα πριν από το μακιγιάζ

Όπως ο ζωγράφος για να δημιουργήσει έναν πίνακα χρειάζεται έναν καλό καμβά, έτσι και ο μακιγιέρ χρειάζεται να έχει μια καλή βάση. Όσο καλά και να είναι τα προιόντα μακιγιάζ που χρησιμπποιούμε και όσο καλός ο επαγγελματίας μακιγιέρ, δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε ένα άψογο αποτέλεσμα, αν η επιδερμίδα από κάτω δεν είναι προσεγμένη, λεία και ενυδατωμένη.

Φωτοσκιάσεις-τρικς

Η βάση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του μακιγιάζ, όπως είναι άλλωστε, ο σωστός καμβάς για ένα ζωγράφο. Οι φωτοσκιάσεις είναι τρικς που δίνουν την ψευδαίσθηση ότι το πρόσωπο έχει το τέλειο σχήμα. Ο βασικός κανόνας που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το άσπρο χρώμα, οπτικά, μεγαλώνει τον όγκο των πραγμάτων, ενώ αντίθετα, το μαύρο μικραίνει τον όγκο. Αυτό μπορούμε πολύ εύκολα να το καταλάβουμε, αν δούμε το σχήμα του καλού και του κακού, που είναι μαυρόασπρο και έχει μια άσπρη κουκκίδα σε μαύρο φόντο και μια μαύρη κουκίδα σε άσπρο φόντο. Θα δείτε ότι η άσπρη κουκκίδα φαίνεται μεγαλύτερη από τη μαύρη, παρόλο που είναι ακριβώς ίδιες.

Πώς γίνονται οι φωτοσκιάσεις

Για τις φωτοσκιάσεις χρειάζεστε ένα μέικ απ, δύο τόνους πιο σκούρο από την απόχρωση της επιδερμίδας σας και άλλο ένα , ακριβώς στη φυσική απόχρωση της εποδερμίδας σας.

Το μέτωπο

Αν το μέτωπο σας είναι χαμηλό τονίστε με το ανοιχτό μέικ απ την περιοχή ανάμεσα στα φρύδια και τη γραμμή που φυτρώνουν τα μαλλιά, ώστε να φαίνεται μεγαλύτερο. Αν το μέτωπο σας είναι ιδιαίτερο μεγάλο, μπορείτε να το κάνετε να φαίνεται μικρότερο, απλώνοντας σκία στην περιοχή ανάμεσα στα μαλλιά και τα φρύδια.

Μάγουλα-ζυγωματικά

Στόχος σας είναι να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση υψηλών ζυγωματικών. Για να το πετύχετε αυτό, ρουφήξτε τα μάγουλα σας και κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Ρουφώντας τα μαγούλα, δημιουργείτε ένα βαθούλωμα και από τις δύο πλευρές. Χρησιμοποιώντας το σκούρο μέικ απ ή μια σκουρόχρωμη πούδρα, σκιάστε τα βαθουλωμένα σημεία στα μάγουλα σας, ξεκινώντας από το σημείο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κέντρο του ματιού και συνεχίστε μέχρι πίσω, προς τους κροτάφους. Η σκιά αυτή αναδεικνύει τα ζυγωματικά και είναι ιδανική για κάθε σχήμα προσώπου. Για να κάνετε πιο έντονη την ψευδαίσθηση των υψηλών ζυγωματικών τονίζετε με ρουζ την περιοχή, ακριβώς πάνω από τα ζυγωματικά. Αρχίζετε από το σημείο που βρίσκεται ακριβώς στο τέλος της ίριδας, προχωράτε προς τη μεριά του αυτιού και βάζετε το χρώμα μέχρι πίσω, έως τα μαλλιά.

Για το διπλοσάγονο

Απλώστε το σκούρο μέικ απ ακριβώς κάτω από το πηγούνι και μέχρι τα αυτιά. Βάζοντας σκιά γύρω από το κόκαλο της γνάθου διαχωρίζεται το σαγόνι από το λαιμό.

Το σαγόνι και η γνάθος

Προσέξτε το σαγόνι σας. Αν προεξέχει και είναι μυτερό, σκιάστε την άκμη του με το σκούρο μέικ απ. Αν και οι δυο του πλευρές βρίσκονται μέσα στο ωοειδές σχήμα, τότε τονίστε τα σημεία αυτά. Το μικρό πηγούνι προβάλλεται όταν τονίσετε τη μέση και τα πλάγια με το ανοιχτό μέικ απ.

Scroll to Top