ΟΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ

*Για να αδυνατίσετε σωστά και με ασφάλεια:

 1. Αξιολογήστε αντικειμενικά τη τωρινή σας κατάσταση κι αποφασίστε πόσα ακριβώς κιλά θέλετε να χάσετε.
 2. Να είστε λογικοί και ρεαλιστές στους στόχους σας. Μην τα βάζετε με τον εαυτό σας, δώστε του χρονικά περιθώρια και αποφύγετε πάση θυσία τη σκέψη ή όλα ή τίποτα. Η ζωή δεν σταματά σε μερικά παραπανίσια κιλά.
 3. Κάντε πλήρεις ιατρικές εξετάσεις πριν αρχίσετε την δίαιτα σας, ειδικά εάν πρέπει να χάσετε πολλά κιλά. Η κατάσταση της υγείας σας μπορεί να επιβάλλει να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο τύπο διατροφής.
 4. Ξεχάστε τα φάρμακα αδυνατίσματος. Μην παίρνετε κανενός είδους φάρμακα που υποτίθεται ότι θα σας κόψουν την όρεξη ή θα σας αδυνατίσουν.
 5. Η κατάλληλη διατροφή για τη σταδιακή μείωση του σωματικού σας βάρους, πρέπει να περιλαμβάνει και τις έξι βασικές ομάδες τροφίμων και να μην ξεφεύγει πολύ από τα πλαίσια της συνήθους διατροφής σας. Θα πρέπει να τρώτε πιο ποιοτικές τροφές, σε μικρότερες ποσότητες και πιο συχνά.
 6. Η συνολική ημερήσια τροφή πρέπει να κατανέμεται σε 3 μικρά γεύματα και 2-3 ακόμα μικρότερα, κολατσιά με λίγες θερμίδες.
 7. Οι πρωτεινούχες τροφές θα πρέπει να είναι σωστά κατανεμημένες ώστε να καταστέλλεται η πείνα. Μην παραλείπετε το πρωινό, να τρώτε πάντα ένα μικρό κολατσιό, να έχετε ένα πλήρες μεσημεριανό, ένα μικρό απογευματινό κι ελαφρύ βραδινό.
 8. Να τρώτε το βραδινό γεύμα περίπου 2,5 με 3 ώρες πριν τον ύπνο. Αν φάτε πολύ αργά θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με τον ύπνο, αν φάτε πολύ νωρίς θα πεινάσετε πριν κοιμηθείτε.
 9. Προσπαθήστε να τρώτε σε καθορισμένες ώρες ώστε ο οργανισμός σας να συνηθίσει να ζητά τροφή μόνο σε αυτές τις συγκεκριμένες ώρες.
 10. Τρώτε αργά κι απολαμβάνετε το φαγητό σας. Αν τρώτε πολύ γρήγορα θα φάτε πολύ περισσότερο από ό, τι πρέπει ή θα φάτε αυτό που ακριβώς πρέπει, αλλά θα αισθάνεστε πεινασμένοι.
 11. Πίνετε πολύ νερό. Χωρίς καταναγκασμό, αποφύγετε το νερό μαζί με τα γεύματα κι αμέσως μετά από αυτά.
 12. Μειώστε τους απλούς υδατάνθρακες, την ζάχαρη και τα προιόντα της και τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα.
 13. Πείτε όχι στα μεταλλαγμένα τρόφιμα!. Τα γονίδια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους, μπορούν να συσσωρευτούν στο ανθρώπινο δέρμα, να αποδιοργανώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να προκαλέσουν δυσκολίες στην αντιμετώπιση άλλων ασθενιών λόγω της αυξημένης ανθεκτικότητας τους στα συνήθη αντιβιοτικά.
 14. Βασιστείτε περισσότερο στις φυτικές τροφές, όπως τα λαχανικά και τα νερόβραστα όσπρια.
 15. Τρώτε υδατάνθρακες σύνθετης μορφής όπως μαύρο πλήρες ψωμί, ανεπεξέργαστα δημητριακά, μακαρόνια, πατάτες, όσπρια, κ.τ.λ.
 16. Συνεχίστε την δίαιτα σας ακόμα κι όταν πρόκειται να φάτε έξω. Όλα τα γεύματα των συνήθων διαιτολογίων μπορούν να παραγγελθούν σε οποιοδήποτε εστιατόριο, αν και ο τρόπος παρασκευής τους δεν είναι πάντα ο ιδανικότερος. Για να γευματίσετε σωστά σε οποιοδήποτε εστιατόριο, ο συνδυασμός είναι απλός αλλά αυστηρός. Στεγνή πράσινη σαλάτα, ψητό ψάρι ή μπριζόλα μόνον με λεμόνι κι ένα ποτηράκι μπύρα ή λευκό κρασί.
 17. Μην ζυγίζεστε καθημερινά. Το καθημερινό ζύγισμα δεν μπορεί να δείξει τις πραγματικές μεταβολές των κιλών σας. Προτιμείστε να ζυγίζεστε μια φορά την εβδομάδα, κάτω ακριβώς από τις ίδιες συνθήκες.
Scroll to Top