Οι 4 εποχές και η επιδερμίδα

Οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν την οργανική συμπεριφορά και κάποιες φορές την ψυχική μας διάθεση  όπως  είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο  . Το δέρμα είναι το μοναδικό όργανο του σώματος που έρχεται σε άμεση επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον . Λογικό είναι να δέχεται τις πιο έντονες επιρροές απ τις καιρικές μεταβολές  . ο ρόλος του δέρματος είναι σημαντικός καθώς εντάσσεται στο ανοσοποιητικό σύστημα και  προστατεύει τα ζωτικά όργανα και γενικότερα τον οργανισμό από τα μικρόβια τα βακτηρίδια από την υπεριώδης ακτινοβολία  την ατμοσφαιρική ρύπανση και άλλα. Όπως επίσης είναι πολύ σημαντικό ρόλο στη διαγνωστική ιατρική , γιατί αντικατοπτρίζει τόσο την οργανική όσο και την ψυχική μας υγεία. Είναι λοιπόν σημαντικό να υπάρχει φροντίδα και ενίσχυση  , ανάλογα με το τι έχει αντιμετωπίσει .

Άνοιξη :

Την  άνοιξη  είναι η εποχή που αρχίζει να διαταράσσεται η μελανίνη της επιδερμίδας και είναι επικίνδυνο να δημιουργηθούν πανάδες και λεκέδες στο δέρμα.
Για να αντιμετωπιστεί αυτό θα πρέπει η διατροφή να εμπλουτίζεται  από τον Φεβρουάριο με άφθονη Βιταμίνη  C , η οποία ενισχύει την φυσική άμυνα του δέρματος ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία και δρα ως φυσικό λευκαντικό .

Καλοκαίρι :

Το καλοκαίρι αυξάνεται η έκκριση του σμήγματος και της κερατίνης και αυτό οφείλεται στην υψηλή θερμοκρασία και παράλληλα το δέρμα αποβάλλει πολλά  υγρά και αφυδατώνεται . Χρειάζεται τακτικός καθαρισμός και πίλινγκ για να απαλλάσσεται  από την περιττή ποσότητα σμήγματος κα από τα νεκρά κύτταρα . Επίσης και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να γίνεται κατανάλωση αφθόνου  νερού  και με την βοήθεια κάποιας ενυδατικής μάσκας , και φυσικά όπως είναι αυστηρός απαραίτητο να γίνεται χρήση  αντηλιακής  κρέμας  όπως και είναι σημαντικό να εφαρμόζεται πρωί και βραδύ .

Φθινόπωρο :

Το φθινόπωρο προκειμένου να εξαλειφθούν οι φθορές  του καλοκαιριού παραπέμπουν σε ειδικές θεραπείες , για την φωτογήρανση και η αφυδάτωση.
Συστήνεται μια ενυδατική  κρεμά με βασικό της  στοιχείο που περιέχει χαβιάρι αφού το χαβιάρι  αντιστρέφει τις βλάβες τις φωτογύρανσης.

 

Χειμώνας :

Τον χειμώνα συνήθως παρατηρείται έντονη ξηρότητα η ξεφλούδισμα του δέρματος . Λόγω τις συστολής των αγγείων από το κρύο , υπάρχει έλλειψη οξυγόνου , κυρίως στους επιφανειακούς ιστούς στην επιδερμίδα. Για να ενισχυθεί το τοίχωμα τον αγγείων θα πρέπει να γίνετε εισχωρήσει Βιταμίνης C και τα βοηθάει  να είναι πιο ανθεκτικά στις αλλαγές τις θερμοκρασίας . Επίσης μια άλλη απαραίτητη Βιταμίνη για τον χειμώνα και όχι μόνο είναι το σύμπλεγμα βιταμινών Β , αυτές οι Βιταμίνες βοηθούν το δέρμα να μη χάνει την ελαστικότητα του και να μην ξεφλουδίζει .

Scroll to Top