Ορός ή serum

Το it αντικείμενο στη ρουτίνα ομορφιάς που μπορεί να ολοκληρώσει την περιποίηση αλλά και να ενισχύσει όποια ανάγκη έχετε και πρέπει να καλύψετε στην επιδερμίδα του προσώπου.

Ο ορός ή serum για το πρόσωπο αποτελεί ένα προϊόν ομορφιάς στο οποίο ποντάρουν τα μεγαλύτερα brands αυτή τη στιγμή και επενδύουν και επιστημονικά για να καλύψουν την ανάγκη που υπάρχει σε όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι πως ο ορός είναι κατάλληλος για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Το serum ή ορός είναι ένα προϊόν στο οποίο τα δραστικά συστατικά έχουν τέτοια δομή ώστε να μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στην επιδερμίδα ενώ η δράση είναι συμπυκνωμένη οπότε ο ορός μπορεί να δρα στο εσωτερικό της επιδερμίδας, φτάνοντας στον επιδερμικό φραγμό, τη στιγμή που οι κρέμες παραμένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

Η υφή του serum είναι πιο ελαφριά και δροσερή ενώ η δράση του είναι τέτοια που μόνο 1-2 σταγόνες είναι αρκετές για να λειτουργήσει το προϊόν αποτελεσματικά.

Αν πάλι σκέφτεστε πως δεν χρειάζεστε πια την ενυδατική κρέμα προσώπου, κάνετε λάθος. Η ουσία είναι η εφαρμογή των απαραίτητων βημάτων στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς.

Εντάσσοντας το serum αυξάνουμε τη δυναμική ολόκληρης της ρουτίνας ομορφιάς και παρέχουμε ολοκληρωμένη αντιγηραντική και ενυδατική φροντίδα.

Τα serum μπορούν να χρησιμοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους καθώς η επιδερμίδα μας επιβαρύνεται τόσο από το κρύο όσο και από τη ζέστη ενώ ο επιδερμικός φραγμός χρειάζεται καθημερινά ενίσχυση από τις ελεύθερες ρίζες που προκύπτουν από τη φυσιολογική γήρανση και τους περιβαλλοντικούς ρύπους.

Εφαρμογή:
Το serum ή ορός χρησιμοποιείται ιδανικά πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδα και πριν την κρέμα ή το αντιηλιακό. Αρκούν μερικές σταγόνες προϊόντος και μιας μιλάμε για ένα ελαφρύ προϊόν, δεν απαιτεί μασάζ για να απορριφθεί αλλά με τα δύο δάχτυλα εφαρμόσουμε ταμποναριστά σε πρόσωπο και λαιμό. Το serum έχει συμπυκνωμένη σύνθεση που δρα βαθιά στο δέρμα αλλά δεν ενυδατώνει αρκετά την εξωτερική στοιβάδα, οπότε πρέπει να ακολουθείται από ενυδατική κρέμα και αντιηλιακό το πρωί και ενυδατική κρέμα νύχτας πριν το βραδινό ύπνο.

Η επιλογή του serum:
Το ποιο serum / ορό θα επιλέξετε έχει να κάνει με τον στόχο που θέλετε να επιτύχετε. Υπάρχουν πολλά ξεχωριστά serum και καθένα, ανάλογα με τα ενεργά συστατικά και την υφή του, μπορεί να έχει διαφορετικά οφέλη για την επιδερμίδα.
Ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ορών ενίσχυσης της επιδερμίδας. Ο ορός με βάση το νερό είναι ιδανικός για λιπαρές επιδερμίδες ενώ ο ορός με βάση το λάδι είναι ιδανικός για πιο ξηρές επιδερμίδες. Πάντως, ο συνδυασμός των ενεργών στοιχείων που περιέχει είναι αυτός που ξεχωρίζει το serum, ενώ τα βασικά στοιχεία είναι τα αντιοξειδωτικά, η ρετινόλη, τα πεπτίδια, αυξητικοί παράγοντες, άλφα και βήτα υδροξυλικά οξέα.

Ως προς τη δράση τους, οι οροί που κυκλοφορούν δρουν κυρίως:
Στην βελτίωση του τόνου της επιδερμίδας και τη μείωση των ρυτίδων. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκουμε serum πλούσιο σε βιταμίνη C που τείνει να προλαμβάνει το οξειδωτικό στρες που προέρχεται από τους περιβαλλοντικούς ρύπους και την ακτινοβολία UV, ενώ είναι ιδανικό όταν συμπληρώνει το αντιηλιακό μας το πρωί.

Serum πλούσια σε πεπτίδια που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και βοηθούν στη σύσφιξη της επιδερμίδας.

 

Serum που ενισχύουν τη λάμψη:

οι οροί αυτοί είναι πλούσιοι σε ρετινόλη και μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της κυτταρικής ανανέωσης, κάνοντας το δέρμα πιο φωτεινό.

Serum για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας:

οροί που είναι πλούσιοι σε αιθέρια έλαια και ω3 λιπαρά οξέα που τα προτιμάμε πριν το βραδινό ύπνο για να δράσουν όλη νύχτα και να αποκαταστήσουν τον επιδερμικό φραγμό.

 

Scroll to Top