Περιποίηση νυχιών

Η περιποίηση των νυχιών μας είναι πολύ σημαντική, τόσο για την αισθητική εμφάνιση όσο και για την υγεία μας.

Πολλές φορές τα νύχια μας γίνονται πιο εύθραυστα, με αποτέλεσμα να σπάνε πολύ εύκολα. Ο ήλιος, η ζέστη, αλλά φυσικά και το νερό της θάλασσας ή της πισίνας επηρεάζουν την κατάστασή τους.

Καλό είναι το κόψιμο των νυχιών να μην γίνεται κατευθείαν μετά από το μπάνιο, καθώς αυτά μαλακώνουν πολύ από το νερό  και δημιουργούνται ρωγμές και σπασίματα.

Τα σαμπουάν είναι κατά έναν μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για την ξηρότητα των νυχιών, καθώς αφαιρούν τα ζωτικά έλαια κατά το λούσιμο. Για το λόγο αυτό, προτείνεται η χρήση λαδιού στα νύχια και τα πετσάκια μετά από κάθε λούσιμο.

Το απορρυπαντικό πιάτων κάνει τα νύχια μας αρκετά ξηρά και εύθραυστα. Μια ενυδατική λοσιόν ή κρέμα χεριών αποτελεί μια έυκολη λύση, αφού έρθουμε σε επαφή με κάποιο απορρυπαντικό.Επιπλέον, η κρέμα χεριών μπορεί να βοηθήσει και με τα πετσάκια.

Η χρήση του  σκληρυντικού συνίσταται  με φειδώ, καθώς μπορεί να κάνει περισσότερη ζημιά. Το ιδανικό είναι να γίνεται μασάζ στα νύχια με φυσικό έλαιο, όπως είναι η βιταμίνη Ε.

Η ακετόνη μπορεί να κάνει τα νύχια πιο εύθραυστα. Ειδικά αν είναι αρκετά λεπτά και ήδη σπάνε αρκετά εύκολα, θα πρέπει να αποφεύγεται το ασετόν. Εναλλακτική λύση είναι η χρήση ασετόν χωρίς ακετόνη.

Τέλος, η χρήση των βερνικιών νυχιών θα πρέπει να εναλλάσσονται με περιόδους αποχής ώστε τα νύχια να έχουν τη δυνατότητα να ‘αναπνέουν’.

Scroll to Top