Ρυτίδες και Καλλυντικά

Η ρυτίδωση του δέρματος προκαλείται από πλήθος βιοχημικών διεργασιών που καθορίζονται από τα γονίδια και κάνουν το σώμα να φθίνει με το πέρασμα του χρόνου.

Μερικά καλλυντικά μπορεί να καθυστερήσουν τις ρυτίδες, αρκεί να επιλεχθούν και να χρησιμοποιούνται σωστά.

Για να αποκομίσετε τα μεγαλύτερα οφέλη από τα καλλυντικά πρέπει να αρχίσετε με αντηλιακά και ενυδατικές κρέμες, που είναι τα ισχυρότερα προϊόντα προστασίας από τις ρυτίδες.

Χρησιμοποιείστε τα καθημερινά και δώστε περιθώριο ενός μηνός στα αντηλιακά και στις ενυδατικές κρέμες για να δράσουν.

Αν μετά τον μήνα, εξακολουθούν να υπάρχουν σημάδια γήρανσης, που σας ενοχλούν (π.χ. ρυτίδες, κηλίδες), αντιμετωπίστε το καθένα ξεχωριστά.

Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει προϊόν που να αντιμετωπίζει όλα τα σημάδια της γήρανσης μαζί.

Αν, εξ άλλου, χρησιμοποιήσετε πολλά αντιγηραντικά προϊόντα ταυτοχρόνως, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσετε ερεθισμό στο δέρμα σας.

Τα αντηλιακά, οι ενυδατικές και τα άλλα προϊόντα για τις ρυτίδες αποδίδουν καλύτερα όταν ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σας.

Να προτιμάτε καλλυντικά, που είναι υποαλλεργικά (μειωμένος κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης), μη-φαγεσωρογόνα και μη ακμογόνα (δεν προκαλούν απόφραξη των πόρων και ακμή).

Να θυμάστε πάντοτε, ότι τα αντιγηραντικά προϊόντα δεν είναι πανάκεια και δεν μπορούν, π.χ., να φθάσουν την αποτελεσματικότητα ενός λίφτινγκ.

Scroll to Top