Ρυτίδες: Πώς εμφανίζονται – Πώς να τις εξαφανίσετε!

Είναι ο εφιάλτης κάθε γυναίκας και η συνεχόμενη αντιπαράθεσή της με το χρόνο που περνά. Φαίνεται πως κανείς δεν μπορεί να γλιτώσει από αυτές και το άγχος επιδεινώνει την κατάσταση. Πώς όμως εμφανίζονται οι ρυτίδες και υπάρχει κάποια μαγική συνταγή που θα τις εξαφανίσει;

Μόνο αν γνωρίσουμε πώς ακριβώς είναι κατασκευασμένο το δέρμα μας και πώς αυτό λειτουργεί, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε τις αιτίες εμφάνισης των ρυτίδων καθώς και τι μπορεί να γίνει για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους.

Το δέρμα
Το δέρμα μας αποτελείται από τρία επίπεδα: την επιδερμίδα, το μεσαίο δέρμακαι το υπόδερμα. Σε καθένα από τα στρώματα αυτά επιτελούνται χιλιάδες θαυμαστές λειτουργίες καθημερινά και εδράζουν όργανα όπως αδένες, οι μονάδες των τριχών και πλήθος νευρικών απολήξεων που καθιστούν το δέρμα ιδιαίτερα ευαίσθητο στα διάφορα ερεθίσματα. Στις διάφορες στιβάδες της επιδερμίδας αναγεννώνται και προωθούνται προς την επιφάνεια νέα κύτταρα ενώ αποβάλλονται τα νεκρά. Στο χόριο, που βρίσκεται βαθύτερα, εδράζουν οι κολλαγόνες και ελαστικές ίνες οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση και την αντοχή του δέρματος στους εξωτερικούς βλαπτικούς παράγοντες.

Γιατί το δέρμα γερνά
Η δομή του δέρματος είναι η ίδια σε όλους τους ανθρώπους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι γερνούν το ίδιο και στο ίδιο χρονικό διάστημα. Ενώ υπάρχουν δέρματα που γερνούν πολύ γρήγορα και εμφανίζουν φθορές από τις μικρές ακόμη ηλικίες, υπάρχουν και δέρματα πολύ πιο ανθεκτικά στο χρόνο και την εσωτερική παρακμή των κυττάρων. Η γήρανση εξαρτάται άμεσα από την κληρονομικότητα, τον τύπο δέρματος, τις κλιματολογικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμένει ένα άτομο καθώς και από τα χαρακτηριστικά της φυλής.

Όσο αφορά τους τύπους δέρματος, ένα δέρμα λιπαρό είναι πολύ πιο ανθεκτικό στην γήρανση από ένα δέρμα ξηρό και διάφανο το οποίο συνήθως εμφανίζει πρόωρα ρυτίδες λόγω ευαισθησίας. Γενικά επίσης, τα μελαμψά δέρματα παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή και ελαστικότητα και εμφανίζουν ρυτίδες σε μεγάλη ηλικία, σε αντίθεση με τις λευκές επιδερμίδες οι οποίες είναι πιο ευάλωτες και ευαίσθητες.

Πώς εμφανίζονται ρυτίδες
Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα χάνει την ικανότητά του να ανανεώνεται και να αντικαθιστά πλήρως τις βλάβες, χάνει την φυσική του υγρασία και σταδιακά παρουσιάζει αφυδάτωση. Από την άλλη μεριά, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, το άγχος, το αλκοόλ και γενικότερα η κακή ποιότητα ζωής επιβαρύνει την κυκλοφορία του αίματος και τον μεταβολισμό των κυττάρων. Το κρύο, η ξηρή ατμόσφαιρα καθώς και η ηλιακή ακτινοβολία είναι επίσης καταστάσεις υπεύθυνες για την εκδήλωση ρυτίδων στο δέρμα.
Το σημαντικότερο είναι να μην αγνοούνται οι παράγοντες αυτοί ώστε να λαμβάνονται έγκαιρα μέτρα για την προστασία του δέρματος από τις βλαπτικές συνέπειές τους.

Πώς θα τις καταπολεμήσετε
Η κοσμετολογία και η τεχνολογία έχει προοδεύσει σε τέτοιο σημείο ώστε παρέχει λύσεις σε κάθε πρόβλημα αισθητικής. Και για το πρόβλημα των ρυτίδων λοιπόν υπάρχουν τόσο συντηρητικοί όσο και δραστικοί τρόποι αντιμετώπισης. Η συντηρητική θεραπεία έγκειται στην έγκαιρη, από τα νεανικά ακόμη χρόνια, φροντίδα, σωστή ενυδάτωση και προστασία. Σε πιο ώριμη ηλικία και αν το δέρμα έχει την τύχη να διατηρείται σε μια καλή κατάσταση, η καθημερινή εφαρμογή ποιοτικών καλλυντικών προϊόντων και η επαγγελματική φροντίδα από έμπειρη αισθητικό θα βοηθήσουν στην διατήρησή του για αρκετά χρόνια. Στην συντηρητική θεραπεία περιλαμβάνεται και ο τρόπος ζωής και διατροφής.

Αν οι ρυτίδες είναι ήδη ενοχλητικά εμφανείς, μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε με πιο δραστικά μέσα.

Υπέρηχο υψηλών συχνοτήτων HiFuΠρόκειται για μια νέα και πρωτοποριακή θεραπεία που λειτουργεί με τη δύναμη των υπερήχων για lifting και τόνωση του χαλαρού δέρματος, χωρίς ερεθισμούς και χρόνο ανάρρωσης.

Συγκεκριμένα, χάρη στην τεχνολογία αυτή:Ο ειδικός «βλέπει» κατά τη διάρκεια της θεραπείας τις στιβάδες του δέρματος και των μυών και «στοχεύει» στα βαθύτερα στρώματα που στηρίζουν την επιδερμίδα από μέσα προς τα έξω, χωρίς να επηρεάζει καθόλου τις ανώτερες στιβάδες.

Για πρώτη φορά, με την τεχνολογία Hi-Fu, επιτυγχάνεται ορατό lifting και σύσφιξη του δέρματος. Η ενέργεια στοχεύει με ακρίβεια τα βαθύτερα στρώματα του συνδετικού ιστού και των μυϊκών στιβάδων και το γνωστό SMAS, την στιβάδα εκείνη που «τεντώνεται» σε ένα χειρουργικό face-lift.

ρυτιδες | estilo-beauty κέντρο αισθητικής Λάρισα
ρυτιδες | estilo-beauty κέντρο αισθητικής Λάρισα

H συρρίκνωση που γίνεται στα βαθύτερα στρώματα, οδηγεί σε μια άμεση σύσφιξη και τελικά σε ορατό lifting.

Με ένα δεύτερο πέρασμα, ο ειδικός στοχεύει επιλεκτικά σε ένα επιφανειακότερο επίπεδο, στη βαθύτερη στιβάδα του δέρματος, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Καλέστε μας να βρούμε μαζι την μέθοδο – θεραπεία που σας ταιριάζει.

Scroll to Top