Ρυτίδες; Όχι ευχαριστώ!

    Τι είναι οι ρυτίδες

Οι ρυτίδες είναι στην ουσία το σπάσιμο σε βάθος των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Προκαλούνται από τη συνεχή κινητικότητα του δέρματος και για αυτό, παρατηρούνται σε κινητικά σημεία, όπως τα σημεία γύρω από το στόμα, τις γωνίες των ματιών και το μέτωπο. Είναι τα σημεία αυτά που κινούνται αναπόφευκτα όταν μιλάμε ή παίρνουμε κάποιες εκφράσεις.

 Πώς σχηματίζονται οι ρυτίδες

Για να τραφούν και να παράγουν καινούριο κολλαγόνο και ελαστίνη, τα κύτταρα του δέρματος χρειάζονται πρώτα απο όλα οξυγόνο. Το οξυγόνο μεταφέρεται στον οργανισμό από την εισπνοή και μέσω της κυκλοφορίας του αίματος διανέμεται σε όλους τους ιστούς του σώματος, ανάμεσα στους οποίους και ο επιδερμικός. Στο σημείο που το δέρμα τσακίζει από την κινητικότητα, σταματάει απότομα η ροή του αίματος, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να μην οξυγονώνονται, το κολλαγόνο και η ελαστίνη να εξασθενούν και το πλέγμα σε αυτά τα σημεία να σπάει.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ

Υπάρχουν πολλές αντιρυτιδικές θεραπείες στα ινστιτούτα αισθητικής, οι οποίες σε συνδυασμό με εξειδικευμένα μηχανήματα, έχουν άριστα αποτελέσματα και στην  πρόληψη και στην καταπολέμηση των ήδη υπαρχόντων ρυτίδων.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΦΟΥΜΕ !!!

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ. Η σωματική άσκηση τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να αιματώνεται καλύτερα το σημείο της επίδοξης ρυτίδας και να οξυγονώνεται ο ιστός, έτσι ώστε να παραχθεί καινούριο κολλαγόνο και να μη σπάσει η επιδερμίδα.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. Υπάρχουν κάποιες τεχνικές μάλαξης προσώπου, οι οποίες είναι ειδικές για την καλύτερη οξυγόνωση και θρέψη του δέρματος. Οι τεχνικές αυτές συνδυάζονται με εξειδικευμένα μηχανήματα και καλλυντικά προιόντα, ώστε να αποδίδουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Επισκεφθείτε τον αισθητικό σας και αφεθείτε στα χέρια του.( RF,HIFU)

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Μοιάζει τετριμμένο, αλλά είναι αλήθεια. Όσο πιο σωστά τρεφόμαστε, τόσο καλύτερα δομικά στοιχεία θα έχει το δέρμα μας για να συνθέσει το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

ΚΑΛΟΣ, ΒΑΘΥΣ ΥΠΝΟΣ. Πέρα από τα οφέλη του ύπνου στο δέρμα και τον οργανισμό, όταν κοιμόμαστε, ξεκουράζονται και οι μύες του προσώπου, αφού δεν κινούνται. Έτσι, το πρόσωπο ηρεμεί και οξυγονώνεται ομοιόμορφα. Προσπαθήστε να κοιμάστε ανάσκελα ή στο πλάι, ώστε να μην τσαλακώνεται η επιδερμίδα.

ΚΡΕΜΕΣ ΜΕ ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ. Διεγείρουν τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Μια θεραπεία με κρέμες που περιέχουν οξέα φρούτων, εξαλείφει τις λεπτές, μικρές ρυτίδες, ενώ απαλύνει σημαντικά τις πιο βαθιές. Μη χρησιμοποιέιτε ανεξέλεγκτα κρέμες με οξέα. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό, ο οποίος θα σας προτείνει.

 

Scroll to Top