Σαμπάνια

Ομορφιά με σαμπάνια

Σαμπάνια ονομάζεται αποκλειστικά και μόνο το αφρώδες κρασί που παράγεται στην περιοχή της Καμπανίας, στη Γαλλία. Οτιδήποτε άλλο αφρώδες δεν μπορεί παρά να περιοριστεί στον όρο αφρώδης οίνος.

Η τέχνη της παραγωγής της σαμπάνιας τοποθετείται χρονικά στα τέλη του 17ου αιώνα και αποδίδεται στον Ντομ Πιερ Περινιόν, ένα βενεδικτίνο μοναχό ο οποίος ανακάλυψε τυχαία τη μέθοδο παραγωγής ενός νέου τύπου κρασιού με φυσαλίδες. Τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται για τη σαμπάνια είναι τριών ειδών ποικιλίες Pinot : δύο κόκκινες και μια λευκή. Η σαμπάνια που προέρχεται μόνο από λαυκά σταφύλια λέγεται blanc des blancs, ενώ η ροζέ σαμπάνια είναι το μοναδικό κρασί στον κόσμο που επιτρέπεται νομοθετικά να παραχθεί με ανάμειξη λευκού και κόκκινου κρασιού.

Αντιξειδωτική λοσιόν αδυνατίσματος από πράσινο τσάι και σαμπάνια

Η σαμπάνια

Έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με το κρασί. Είναι όμως πιο εμπλουτισμένη, γιατί αποτελείται από τρεις διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών υψηλής ποιότητας, ενώ η καλλιέργεια τους γίνεται σε οργανικό, βιολογικό χώμα. Προσφέρει στον οργανισμό έναν απίστευτο πλούτο βιταμινών, σακχάρων, αμινοξέων, ιχνοστοιχείων και τανινών.

ιδιότητες: τρέφει, τονώνει είναι αντιοξειδωτική και βοηθάει στην αποτοξίνωση και το αδυνάτισμα. Στο εξωτερικό έχουν αρχίσει ήδη να παρασκευάζουν καλλυντικά προιόντα για το αδυνάτισμα, αλλα και αντιοξειδωτικές κρέμες με βάση τη σαμπάνια.

Πράσινο τσάι

Το τσάι περιέχει τανίνες, τείνη, σάκχαρα, βιταμίνες, θεοφυλλίνη, πολυφαινόλες και φλαβονοειδή, που διεγείρουν  την αδρεναλίνη στον οργανισμό και παρατείνουν το χρόνο δράσης της.

Ιδιότητες: είναι αντιοξειδωτικό, διεγερτικό, ενώ ευνοεί την απελευθέρωση και την αποβολή του λίπους από τον λιπώδη αστό.

Αντιοξειδωτική-αδυνατιστική λοσιόν για πρόσωπο και δώμα

  1. 100 ml πράσινο τσάι
  2. 100 ml λευκή σαμπάνια

Παρασκευή

Βράζετε το τσάι και αφού κρυώσει, προσθέτετε τη σαμπάνια και τοποθετείτε τη λοσιόν σε γυάλινο μπουκάλι. Ανακινείτε κάθε φορά πριν από τη χρήση.

Χρήση

  1. Κάνετε επάλειψη στην επιδερμίδα, για να ενισχύσετε τη θεραπεία αδυνατίσματος.
  2. Αντί για τονωτική λοσιόν, μετά από τον καθαρισμό του προσώπου. Έχει εξαιρετικές αντιοξειδωτικές και θρεπτικές ιδιότητες.
  3. Πίνετε 2 φλιτζάνια την  ημέρα, πριν από τα γεύματα. Βοηθούν πολύ στην αποτοξίνωση και το αδυνάτισμα.
Scroll to Top