Στήθος

Το στήθος αποτελεί σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς. Ένα ωραίο, φροντισμένο μπούστο, αντανακλά θηλυκότητα και ερωτισμό στους γύρω μας, ενώ τονώνει και την αυτοπεποίθηση μας, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο κάθε ρούχο πάνω μας.

  Τι είναι το στήθος

Το στήθος είναι ένας αδένας που επηρεάζεται άμεσα από όλες τις ορμονικές αλλαγές του οργανισμού μας. Τις περισσότερες φορές όμως, η ομορφιά του στήθους είναι εφήμερη, καθώς ταλαιπωρείτε συνεχώς από τις διάφορες ορμονικές διαταραχές, από τις αυξομειώσεις βάρους και φυσικά, από της εγκυμοσύνη.

Προβλήματα του στήθους

  1. Χαλάρωση
  2. Άδειασμα
  3. Ραγάδες
  4. Μέγεθος

Πρόληψη

Η καλύτερη θεραπεία είναι πάντα η πρόληψη

  1. Κάντε καθημερινά ασκήσεις ενδυνάμωσεις του μυός που στηρίζει τον αδένα του στήθους.
  2. Φοράτε πάντα σουτιέν, κατά προτίμηση χωρίς μπανέλες, καθώς κάποιες φορές ερεθίζουν τον αδένα. Ο ιστός, με την πάροδο του χρόνου δεν έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί το βάρος του μαστού και αν δεν τον υποβοηθάμε το στήθος θα χαλαρώσει.
  3. Μετά το ντους να βάζετε πάντα αγνές ενυδατικές κρέμες ή έλαια, κάνοντας ελαφρύ μασάζ γύρω από το στήθος, για να ενυδατώνεται και να αποκτά ελαστικότητα η επιδερμίδα, ώστε να μην προκληθούν ραγάδες.
  4. Κάντε ζεστό ντους και αν αντέχετε κάντε το τελευταίο ξέβγαλμα με δροσερό ή ακόμα και κρύο νερό.

     Εγκυμοσύνη

Το λάθος που κάνουν οι περισσότερες έγκυες είναι ότι βάζουν κρέμα για τις ραγάδες καθόλη τη  διάρκεια της εγκυμοσύνης τη σταματούν όμως, αμέσως μετά τον τοκετό. Αυτό είναι λάθος γιατί ο ιστός εκείνη την περίοδο συρρικνώνεται και πρέπει να έχει ελαστικότητα, ώστε να μην κάνει ραγάδες. Πρέπει να βάζετε κάθε μέρα κρέμα για τις ραγάδες, για τουλάχιστον 8 μήνες μετά τον τοκετό.

Για το άδειο στήθος

Η κυριότερη αιτία του άδειου στήθους είναι το απότομο χάσιμο βάρους. Ο επιδερμικός ιστός χάνει την ελαστικότητα του και αποκολλάται από το μαστό. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε σε αυτή την περίπτωση, αφού και οι ασκήσεις για το στήθος βοηθούν ελάχιστα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι μασάζ στην  επιδερμίδα με λάδι από αβοκάντο, που τρέφει και δίνει όγκο στα κύτταρα, προκειμένου να φαίνεται πιο σφριγηλό και υγιές το δέρμα γύρω από το μαστό.

Θεραπεία

Οι καλλυντίκες κρέμες, τα μηχανήματα και οι ορμονικές, ιατρικές θεραπείες μπορούν να βελτιώσουν κάπως τις αισθητικές φθορές του μαστού, χωρίς ωστόσο να μπορούν να εγγυηθούν απόλυτη ασφάλεια. Οι θεραπείες με βότανα, φυτά και έλαια, δεν είναι βέβαια θαυματουργές, σίγουρα όμως, είναι πιο αγνές.

 

 

Scroll to Top