Συμβουλές περιποίησης

Καθαρισμός

Συνήθως τα λιπαρά δέρματα δεν μπορούν να ανεχτούν ένα παχύρρευστο καθαριστικό γαλάκτωμα, για αυτό καταφεύγουμε στα σκληρά σαπούνια, τα οποία χαλάνε την οξύτητα της επιδερμίδας και ρίχνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην πραγματικότητα, η λιπαρότητα αφαιρείται καλύτερα με ένα λιπαρό γαλάκτωμα του οποίου τα ελαιώδη στοιχεία θα ενωθούν απόλυτα με αυτά της επιδερμίδας και θα αφαιρεθούν μαζί, χωρίς να αφήσουν ξηρότητα μετά. Τελειώνετε τον καθαρισμό απαραιτήτως με ειδική τονωτική λοσιόν.

Πηλινγκ

Πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε 1-2 φορές την εβδομάδα πήλινγκ προσώπου, για να αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα που κλείνουν τους πόρους και εγκλωβίζουν το σμήγμα. Προτιμήστε ένα λεπτόκοκκο πήλινγκ, για να μπόρουν οι κόκκοι να διεισδύουν καλύτερα στους πόρους.

Μάσκα

Καλό θα είναι μετά το πήλινγκ, να κάνετε μια ενυδατική καθαριστική μάσκα προσώπου.

Βαθύς καθαρισμός προσώπου στο ινστιτούτο

Είναι η πιο σημαντική αισθητική περιποίηση. Ο βαθύς καθαρισμός αποδεσμεύει την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα,κερατίνη και κυρίως από το περιττό σμήγμα, προετοιμάζοντας την να δεχτεί όλες τις άλλες αισθητικές θεραπείες, όπως είναι η ενυδάτωση, η κυτταροθεραπεία, η βιταμινοθεραπεία, η θεραπεία αντιγήρανσης. Το κυριότερο όμως είναι ότι ξεμπλοκάρει τις λειτουργίες της επιδερμίδας και τη συντηρεί σε μια ισορροπημένη, υγιή κατάσταση.

Τι αποτέλεσμα έχει ο βαθύς καθαρισμός

  1. Καλύτερη αναπνοή της επιδερμίδας
  2. Μέγιστη διεισδυτικότητα των καθημερινών καλλυντικών σκευασμάτων
  3. Λάμψη-φρεσκάδα
  4. Πρόληψη για ακμή και σπυράκια

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε καθαρισμό προσώπου

Κατά μέσο όρο, βαθύ καθαρισμό προσώπου πρέπει να κάνουμε κάθε 3-4 μήνες για τα λιπαρά και τα μικτά δέρματα και κέθε 6-12 μήνες για τα κανονικά και ξηρά. Υπέρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις που ο βαθύς καθαρισμός συνίσταται σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα, αν αυτό καθοριστεί από τον εισικό θεραπευτή αισθητικό, μέσα στα πλαίσια κάποιας θεραπείας. Απολύτως απαραίτητος είναι ο καθαρισμός πριν αλλά κυρίως μετά το καλοκαίρι.

TIP

Σε προεφηβικές ηλικίες ατόμων με τάση ή κληρονομικότητα για ακμή, ο συστηματικός βαθύς καθαρισμός προλαμβάνει την εξελιξή της.

Γιατί πρέπει να ελέγχουμε το σμήγμα μας

Ο πιο βασικός παράγοντας που διαταράσσει την ισορροπία του επιδερμικού ιστού είναι το σμήγμα. Κάποια ορμονικά προβλήματα, το στρες, η κακή διατροφή, η μόλυνση του περιβάλλοντος, οι κλιματολογικές συνθήκες είναι μερικά από τα αίτια που προκαλούν διαταραχή στην έκκριση του σμήγματος. Το σμήγμα σε φυσιολογικές ποσότητες δεν βλάπτει την επιδερμίδα , αλλά δυστυχώς η εποχή μας χαρακτηρίζεται από μια πάθηση υπερέκκρισης σμήγματος, που λέγεται σμηγματόρροια. Το περιττό σμήγμα, εγκλωβισμένο μέσα στους πόρους, αναπτύσσει βακτηρίδια και δημιουργεί διάφορες μολυσματικές βλάβες, όπως μαύρα στίγματα, σπυράκια, κύστες, ακμή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top