ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ-ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

  1. ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΟΙ ΜΥΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΙΠΟΣ ? Σε καμία περίπτωση! Τα μυικά κύτταρα δεν μπορεί να μετατραπούν σε λιποκύτταρα κι οι μύες  δεν μπορούν να μετατραπούν σε λίπος, αλλά ούτε το λίπος σε μύες. Εφόσον είστε υγιής, εάν σταματήσετε την γυμναστική, αλλά συνεχίζετε να προσέχετε τη διατροφή σας, θα χάσετε μία ποσότητα μυών, αυτή που ο οργανισμός σας θεωρεί περιττή ή ότι δεν σας χρειάζεται για να αντεπεξέρθετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Από εκεί και πέρα, εάν δεν προσέξετε το τι τρώτε και το τι πίνετε και παράλληλα έχετε σταματήσει να αθλείστε, οι επιπλέον θερμίδες θα αποθηκευτούν ως λίπος, αυξάνοντας τον όγκο των λιποκυττάρων σας. Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω.

 

2. ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΛΟΥΤΩΝ ? Με το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής για να χάσετε κιλά και λίπος και συστηματική γυμναστική για να σφίξετε τους μύες.

 

    3. ΟΙ ΦΟΡΜΕΣ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ ? Όχι. Οι φόρμες αδυνατίσματος, τα χαμάμ και η σάουνα βοηθά να αποβληθεί νερό μέσω του ιδρώτα. Το χάσιμο βάρους που παρατηρείται είναι προσωρινό και γρήγορα ξανακερδίζουμε το χαμένο μας βάρος μόλις πιούμε νερό ή άλλα υγρά.

 

4. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΙΤΑ Ή ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ? 

Τα ψωμάκια είναι κατά βάση μεγάλες τοπικές συγκεντρώσεις λίπους και για αυτό είναι λογικό ότι ο συνδυασμός σωστής διατροφής και εξειδικευμένης άσκησης μπορεί να φέρει κάποια αποτελέσματα. Όμως το αν εξαφανιστούν ή όχι, εξαρτάται περισσότερο από την γενετική σας προδιάθεση και από τον ενδογενή προγραμματισμό κατανομής και απομάκρυνσης του λίπους από το σώμα σας.

 

 5. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΩ ΝΕΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ?

Ναι, γιατί κατά την διάρκεια της άσκησης υπάρχει αυξημένη απώλεια υγρών. Πίνοντας τακτικά νερό, χωρίς να παραγεμίζετε το στομάχι σας, προλαμβάνετε τον κίνδυνο αφυδάτωσης. Συστήνουμε να πίνετε νερό πριν την άσκηση, κάθε 15-20 λεπτά κατά τη διάρκεια της και αμέσως μετά από αυτήν.

 

 6. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΑΡΗ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ Ή ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΛΙΓΑ ΚΙΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ?

Τις πρώτες εβδομάδες πρέπει να χρησιμοποιείτε λίγα κιλά και να κάνετε αρκετές επαναλήψεις. Αργότερα, για καλύτερα αποτελέσματα, προτιμήστε τη λύση του συνδυασμού. Σε κάποια προγράμματα σηκώστε περισσότερα κιλά και σε κάποια άλλα κάντε περισσότερες επαναλήψεις.

 

    7. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΕΡΟΒΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΟ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΒΑΡΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ?

Εφόσον θέλετε να μην κάνετε κλασική αερόβια άσκηση και να αυξήσετε τα καρδιαγγειακά οφέλη της γυμναστικής με βάρη, κάντε προπόνηση με πολλές επαναλήψεις, λίγα κιλά και μικρά ή καθόλου ενδιάμεσα διαλείμματα ανάπαυσης. Η Κυκλική προπόνηση είναι επίσης πολύ αποτελεσματική. Κάντε όλες τις ασκήσεις του προγράμματος σας διαδοχικά, τη μία μετά την άλλη χωρίς διάλειμμα, με 1 σετ την καθεμία κι αφού ολοκληρώσετε όλο τον κύκλο, επαναλάβετε με τον ίδιο τρόπο όλες τις ασκήσεις από την αρχή.

 

   8. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΩΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΛΙΠΟΣ?

Εφόσον έχετε λίγα περιττά κιλά υιοθετήστε μια ελαφρώς

*Υποθερμιδική διατροφή βασισμένη στην ποιότητα των τροφών που τρώτε.

*Κάντε μικρά και συχνά γεύματα 5-6.

*Περιορίστε σημαντικά τα κορεσμένα λίπη.

*Αυξήστε ελαφρώς την πρόσληψη πρωτείνων.

*Μειώστε τη λήψη απλών υδατανθράκων.

*Διατηρήστε υψηλή την πρόσληψη φυτικών ινών.

*Πίνετε πάρα πολύ νερό στα μεσοδιαστήματα των γευμάτων.

*Γυμναστείτε καθημερινά κάνοντας αερόβια άσκηση ημέρα παρά ημέρα και γυμναστική με βάρη τις ενδιάμεσες ημέρες.

*Αυξήστε τις υπόλοιπες καθημερινές σωματικές σας δραστηριότητες.

 

Scroll to Top