Σωστή Διατροφή για ΥΓΙΗ ΜΑΛΛΙΑ

Η Διατροφή και ο τρόπος ζωής σας καθρεφτίζουν την υγεία των μαλλιών σας. Για να λάμπουν τα μαλλιά, χρειάζονται υγιές τριχωτό και για να είναι δυνατά, χρειάζονται επαρκή πρωτείνη και μέταλλα. Βελτιώστε τη διατροφή σας και δώστε λάμψη στα μαλλιά σας. Μετά από 6-8 εβδομάδες θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα, καθώς οι διατροφικές αδυναμίες θα εξαλείφονται και στο κεφάλι σας θα μεγαλώσουν καινούργιες και υγιείς τρίχες.

Τονώστε τα βασικά

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΩΤΕΙΝΗ

Τα μαλλιά σχηματίζονται κυρίως από μια πρωτείνη, την κερατίνη. Για δυνατά μαλλιά με λεία επιδερμίδα και λάμψη, πρέπει να καταναλώνετε πρωτείνη καλής ποιότητας. Σε κάθε γεύμα να καταναλώνετε λιγότερους επεξεργασμένους υδατάνδρακες και περισσότερη πρωτείνη. Ψάρια, αβγά, καρποί και σπόροι, λίγο βιολογικό κρέας, φασόλια και λαχανικά, όλα είναι φανταστικές πηγές πρωτείνης.

ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟΝ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟ

Αυτό το μέταλλο είναι πολύ σημαντίκο για την υγεία των μαλλιών και συμβάλλει στην επανόρθωση και την αναπτυξή τους.

Πολλοί από έμας έχουμε έλλειψη σε ψευδάργυρο, καθώς η εντατική γεωργία έχει αλλοιώσει τα φυσικά επίπεδα του στο χώμα. Αναζητήστε τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, όπως βρώμη ή πάρτε συμπλήρωμα ψευδαργύρου.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΙΔΗΡΟ

Πολλές από έμας έχουμε έλλειψη σιδήρου. Ένας από τα συμπτώματα της έλλειψης σιδήρου ή της αναιμίας είναι η λέπτυνση της τρίχας. Για να βοηθήσετε την ανάπτυξη και τον όγκο των μαλλιών σας να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως καρπούς και πράσινα φυλλώδη λαχανικά ή να παίρνετε συμπληρώματα σιδήρου.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ

Όσο μεγαλώνουμε οι πηγές πυριτίου στο σώμα μας εξαντλούνται. Αυτό κάνει τα μαλλιά μας να χάνουν τη λάμψη τους και την τρίχα μας να λεπταίνει. Οι φυσικές πηγές πυριτίου περιλαμβάνουν βρώμη, καστανό ρύζι, κριθάρι, πράσινα λαχανικά, σόγια και μήλα.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΛΑΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΩΜΕΓΑ

Δώστε τροφή στο τριχωτό σας καταναλώνοντας πολλά και καλά έλαια που υπάρχουν σε ψάρια, καρπούς και σπόρους, όπως φουντούκια και κάνναβη.

Scroll to Top