Σύσφιξη

Η μείωση της ελαστικότητας του δέρματος και η χαλάρωση αφορούν εκτός από το πρόσωπο και το σώμα. Περιοχές όπως  τα χέρια, η κοιλιά, οι μηροί, οι γλουτοί, τα γόνατα θεωρούνται οι πιο επιρρεπείς σε χαλάρωση.

Παράγοντες που προκαλούν χαλάρωση είναι κυρίως η μεγάλη και απότομη απώλεια βάρους, το έντονο stress , ορμονικές διαταραχές, οι κακές διατροφικές συνήθειες κλπ.

Η χαλάρωση διακρίνεται σε επιδερμική και μυϊκή.

Ειδικότερα, αιτία για την επιδερμική χαλάρωση είναι η αραίωση που επέρχεται στις ίνες κολλαγόνου και της ελαστίνης, οι οποίες φυσιολογικά σχηματίζουν πλέγμα και στηρίζουν το δέρμα. Βελτιώνεται με καλλυντικές και μηχανολογικής φύσεως θεραπείες, όπως οι ραδιοσυχνότητες,  που ενισχύουν την ελαστικότητα και τον τόνο της επιδερμίδας.

  • Αιτία της μυϊκής χαλάρωσης είναι η ατροφία των μυϊκών ινών και η αδυναμία τους  να συγκρατήσουν το δέρμα. Βελτιώνεται  με μηχανήματα ηλεκτροθεραπείας και παθητική γυμναστική.

Η σύσφιξη της επιδερμίδας δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί συνήθως απαιτείται  η βελτίωση και των δυο ειδών χαλάρωσης , γι’ αυτό χρειάζεται συνδυαστική, επιδερμική και μυϊκή, σύσφιξη.

Η σύσφιξη της επιδερμίδας δεν είναι κάτι έυκολο. Μπορεί να μην είναι εφικτό για το δέρμα σας να επανέλθει στην αρχική του μορφή μετά από μεγάλη απώλεια κιλών χωρίς χειρουργική επέμβαση, αλλά υπάρχουν διάφοροι φυσικοί τρόποι για να αποκατασταθεί η ελαστικότητα και η εμφάνιση της επιδερμίδας σας.

Η ισορροπημένη διατροφή, η καθημερινή άσκηση και η εφαρμογή ενυδατικών κρεμών μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να συρρικνωθεί και να σφίξει με την πάροδο του χρόνου.

Η αποτελεσματικότητα των ακόλουθων φυσικών θεραπειών εξαρτάται από την ηλικία σας, από το πόσο καιρό ήταν “τεντωμένο” το δέρμα σας από τα περιττά κιλά, από το πόσα κιλά χάσατε καθώς και το πόσο γρήγορα τα χάσατε.

Σύσφιξη: Βήμα 1

Αφήστε την δίαιτα στην άκρη για λίγο καιρό, ή μειώστε την απώλεια κιλών, για να επιτρέψετε στο δέρμα σας να προσαρμοστεί στις νέες, μικρότερες αναλογίες σας. Συνεχίστε να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, αλλά μείνετε σε ένα σταθερό σωματικό βάρος έως ότου το δέρμα σας προσαρμοστεί σε αυτό. Μόλις ξεκινήσετε τη διαδικασία διατήρησης του βάρους σας, το δέρμα σας κατά πάσα πιθανότητα θα συρρικνωθεί αναλόγως. Αν δεν το κάνετε αυτό και συνεχίσετε να χάνετε βάρος με τον ίδιο ρυθμό θα προκαλέσετε την ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση του δέρματος, ραγάδες ή άλλη μόνιμη βλάβη στην επιδερμίδα.

Σύσφιξη: Βήμα 2

Πίνετε άφθονο νερό για να βελτιώσετε την ελαστικότητα του δέρματός σας. Το να είστε ενυδατωμένοι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία των ζωτικών σας οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος και των μυών σας. Προσπαθήστε επίσης να τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία θα σας βοηθήσουν να μείνετε χορτασμένοι, ενώ θα είστε και καλά ενυδατωμένοι.

Σύσφιξη: Βήμα 3

Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα δύο φορές την ημέρα. Αγοράστε μια καλή ενυδατική κρέμα που να περιέχει κολλαγόνο και βιταμίνη Ε, τα οποία ενισχύουν την ελαστικότητα ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην ανάπτυξη νέων κυττάρων του δέρματος. Αυτό θα μειώσει τις ραγάδες και τις ρυτίδες στην επιδερμίδα σας.

Σύσφιξη: Βήμα 4

Κάντε ασκήσεις ενδυνάμωσης όσο πιο πολύ μπορείτε. Συμβουλευτείτε έναν γυμναστή για διάφορες ασκήσεις αντίστασης, ή για ελεύθερα βάρη, προκειμένου να αυξήσετε τις μεγάλες μυικές σας ομάδες. Η αεροβική άσκηση καίει το λίπος, αλλά η προπόνηση ενδυνάμωσης δημιουργεί ένα στρώμα μυών κάτω από το δέρμα και το βοηθάει να φαίνεται σφιχτό. Προσπαθήστε να κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, σε μη συνεχόμενες ημέρες.

Σύσφιξη: Βήμα 5

 

Rf  Παρέχει άμεσα θερμότητα στην επιδερμίδα και χόριο μέσω της μικροϋπολογιστικής ελεγχόμενης διείσδυσης σε βάθος από 0.5~3.5mm. Η κλασματική ραδιοσυχνότητά έχει τη δυνατότητα επίτευξης fractional θεραπειών χωρίς πόνο και χρόνο ανάρρωσης.

Πλεονεκτήματα της Μεθόδου
  • Ανανέωση του δέρματος και αποκατάσταση με τη διαδικασία της ανόρθωσης (lifting).
  • RF και μικροτραυματισμοί για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων και την ελαχιστοποίηση των παρενεργειών.
  • Ελαχιστοποίηση χρόνου αποκατάστασης, σε αντίθεση με άλλες διαδικασίες laser.
  • Δεν επηρεάζει την καθημερινή ζωή.
Σημεία του σώματος που εφαρμόζεται

Κατάλληλο για όλες τις θεραπείες του δέρματος με τη μέθοδο Thermolift σε όλο το σώμα ανεξάρτητα από την εποχή. Οι πιο δημοφιλείς περιοχές είναι η κοιλιακή χώρα, το εσωτερικό και εξωτερικό των μηρών, τα μπράτσα και τα ψωμάκια.

Τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται

Η θερμότητα που εκπέμπουν οι ραδιοσυχνότητες διεγείρει τους ινοβλάστες του δέρματος, ώστε να παράγουν καινούργιο κολλαγόνο και ελαστίνη. Χάρη στην παραγωγή νέου, υγιούς συνδετικού ιστού (κολλαγόνου και ελαστίνης), επιτυγχάνεται η σύσφιγξη του δέρματος. Παράλληλα, συρρικνώνεται το ήδη υπάρχον εκφυλισμένο κολλαγόνο που περιβάλλει τα λιποκύτταρα. Έτσι, παρατηρείται και ένα «μάζεμα» κάποιων εκατοστών.

Πώς αισθάνεσαι στη διάρκεια της θεραπείας

Παρέχει άμεσα θερμότητα στην επιδερμίδα και χόριο μέσω της μικροϋπολογιστικής ελεγχόμενης διείσδυσης σε βάθος από 0.5~3.5mm. Η κλασματική ραδιοσυχνότητά έχει τη δυνατότητα επίτευξης fractional θεραπειών χωρίς πόνο και χρόνο ανάρρωσης.

Πόσες επισκέψεις χρειάζονται; Ποιος είναι ο συνολικός χρόνος θεραπείας;

Το πλήθος των επισκέψεων εξαρτάται από την κατάσταση.

Πόσο διαρκεί κάθε συνεδρία;

Κάθε συνεδρία διαρκεί 20-30 λεπτά.

Πότε φαίνονται αποτελέσματα;

Αποτελέσματα που μπορείτε να δείτε από την 1η συνεδρία ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος. Οι θεραπείες γίνονται όλο το χρόνο χωρίς να υπάρχει φόβος υπερμελάχρωσης τους θερινούς μήνες.

Εκτιμάται ότι αμέσως μετά τη θεραπεία παρατηρείται ένα «μάζεμα» της τάξεως των 2-6 πόντων. Η βελτίωση συνεχίζεται μέσα στους επόμενους 6 μήνες εξαιτίας της διαρκούς παραγωγής νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Γι’ αυτό και τυχόν επαναληπτική θεραπεία, όταν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο, γίνεται μετά το εξάμηνο.

Μετά τη θεραπεία

Μετά από κάθε θεραπεία μπορείτε να συνεχίσετε τις δραστηριότητές σας χωρίς περιορισμούς.

 

Scroll to Top