Τι Συμβαίνει στην Επιδερμίδα μας Όταν Γυμναζόμαστε με Μακιγιάζ;

Σε καμιά γυναίκα δεν αρέσει να εμφανίζεται απεριποίητη ακόμα και σε χώρους που δεν απαιτούν μια αψεγάδιαστη εμφάνιση, όπως κάποιο αθλητικό κέντρο, το γυμναστήριο, η πισίνα ή το γήπεδο του τένις.

Όμως, όλες θέλουν λίγους έξτρα πόντους αυτοπεποίθησης κάποιες φορές και ένας τρόπος για να το πετύχουν είναι το μακιγιάζ.

Πριν αποφασίσουμε να πιάσουμε τα πινέλα μας, ενώ φοράμε τα αθλητικά μας ρούχα, ας σκεφτούμε πόσο κακό θα κάνουμε στην επιδερμίδα μας, αν αποφασίσουμε να ασκηθούμε βαμμένες.

Εξαίρεση θα μπορούσε να αποτελέσει η πιθανότητα να θέλουμε να καλύψουμε μια ατέλεια, όπως ένα σπυράκι και αυτό θα μπορούσαμε να το κάνουμε με λίγο concealer.

Τι γίνεται την ώρα της άσκησης

Με την άσκηση το αίμα κυκλοφορεί πιο γρήγορα και τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται.

Η αυξημένη ροή ανοίγει τους πόρους κι έτσι όλες οι στρώσεις από τα προϊόντα που έχουμε εφαρμόσει απορροφώνται και καταλήγουν στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, η οποία δεν αναπνέει καθόλου.

Επίσης, την ώρα της άσκησης ιδρώνουμε και αν η επιδερμίδα δεν είναι καθαρή, ο ιδρώτας και τα βακτήρια παγιδεύονται κάτω από τις στρώσεις του μακιγιάζ.

Έτσι, την εμποδίζουν να απομακρύνει την αυξημένη θερμότητα που εκπέμπεται αφήνοντας τους πόρους φραγμένους.

Όμως έτσι ούτε και οι τοξίνες απελευθερώνονται από το δέρμα και παγιδεύονται στον οργανισμό.

Αν αυτό επαναληφθεί αρκετές φορές, ιδρώτας και βακτήρια παγιδεύονται στους πόρους και μετά από λίγο καιρό μαύρα στίγματα κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπό μας.

Η ροδόχρους ακμή (στίγματα με κόκκινο χρώμα και κόκκινα σπυράκια με περιεχόμενο) είναι μια ακόμα δυσάρεστη συνέπεια που μπορεί να πυροδοτηθεί με αποτέλεσμα ο χρωματικός τόνος της επιδερμίδας να χάσει την ομοιομορφία του.

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό, αν έχουμε κάνει βαρύ μακιγιάζ να μουντζουρωθούμε με τη μάσκαρα, το μολύβι ματιών ή το eyeliner.

Σημαντικό εδώ είναι να τονίσουμε ότι μετά από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα θα πρέπει να κάνουμε έναν σχολαστικό καθαρισμό με ένα ήπιο σαπούνι ή νερό micellaire και να αποφύγουμε τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ μιας χρήσης, παρόλο που είναι εύκολα στη χρήση τους.

Η εναλλακτική λύση

Παρόλα αυτά, υπάρχουν λύσεις αν θέλουμε να εφαρμόσουμε κάποιο καλλυντικό με χρώμα.

Η BB κρέμα ή μια πούδρα με ελαφριά κάλυψη είναι δύο καλές επιλογές.

Ακόμα μια ενυδατική κρέμα με χρώμα θα δώσει στην επιδερμίδα την απαραίτητη φρεσκάδα χωρίς να την επιβαρύνει ιδιαίτερα.

Όσο για τα μάτια, αν θέλουμε να τα τονίσουμε, ας εφαρμόσουμε μια αδιάβροχη μάσκαρα ή ένα αδιάβροχο μολύβι ματιών για να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αν είναι όμως καλοκαίρι, είναι καλύτερο να αποφύγουμε τη χρήση οποιουδήποτε προϊόντος μακιγιάζ.

Scroll to Top