Το SEX μας ομορφαίνει

Τα καλλυντικά πλεονεκτήματα του σεξ

Όλοι γνωρίζουμε ότι το σεξ κάνει καλό, οι επιστήμονες ανακαλύπτουν όμως συνεχώς νέες, ευεργετικές ιδιότητες.

Πλεονεκτήματα του σεξ

Το σεξ μπορεί να αντικαταστήσει τη γυμναστική?

Είναι μια ευχάριστη αεροβική άσκηση. Για παράδειγμα, το σεξ 3 φορές την εβδομάδα για 1 χρόνο βοηθά να κάψουμε περισσότερες θερμίδες από το να τρέχουμε 75 μίλια, σύμφωνα με το ινστιτούτο kinsey. Κάθε χρόνο χάνουμε περίπου 5 κιλά μόνο από το σεξ. Επιπλέον το σεξ δυναμώνει τα κοκάλα και τονώνει τους μυς.

Λαμπερή εμφάνιση

Αυτή η άσκηση έχει αποτελέσματα που φαίνονται στην εμφάνιση σας. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το νοσοκομείο του Εδιμβούργου το 1999, μια ενεργή σεξουαλική ζωή μπορεί να σας δείχνει 7 χρόνια νεότερους. Το σεξ αυξάνει τη ροή του αίματος στον οργανισμό και γεμίζει τους ιστούς με φρέσκο αξυγόνο.

Θετική διάθεση

Διεγείρει την παραγωγή ενδορφινών από τον εγκέφαλο, ορμόνες που προκαλούν ευχαρίστηση και βοηθάει στην αποβολή του στρες, δυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, όσοι έχουν στερηθεί το σεξ κατά τη διάρκεια της ζωής τους και κυρίως οι γυναίκες, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν χρόνια κατάθλιψη. Κατά τη διάρκεια του οργασμού, εκκρίνεται μια ορμόνη, η οποία δημιουργεί και στους δύο παρτενέρ δυνατούς, συναισθηματικούς δεσμούς. Παράλληλα, η ένταση η οποία εκτονώνεται, παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και τη σωματική θερμοκρασία, ενώ έχει και αναλγητική δράση.

Όταν αισθάνεστε καλύτερα, δείχνετε καλύτερα

Άλλο ένα από τα πλεονεκτήματα που συνδέονται με τη σεξουαλική πράξη, είναι ότι βοηθάει τα μαλλιά και το δέρμα να δείχνουν πιο υγιή και λαμπερά.

Ρύθμιση των ορμονών

Έρευνες απέδειξαν πως μια υγιή σεξουαλική ζωή βοηθάει στη ρύθμιση των ορμονών του σώματος. Οι ορμόνες επηρεάζουν άμεσα τις οργανικές λειτουργίες, όπως και την ψυχική διάθεση. Έχει παρατηρηθεί σε πολλούς έφηβους που εξαιτίας της ορμονικής διαταραχής είχαν έντονη ακμή, ότι βελτιώθηκε αισθητά από τη στιγμή που ξεκίνησαν τη σεξουαλική τους ζωή.

Καλό δέρμα

Είναι εκπληκτική η συνάφεια ανάμεσα στην ποιότητα της σεξουαλικής ζωής και σε εκείνη της επιδερμίδας. Λίγη δράση στο κρεβάτι μπορεί να κάνει θαύματα, αφού δίνει στην επιδερμίδα μια ξεχωριστή λάμψη. Σύμφωνα με μελέτες, το σεξ έχει τα ίδια οφέλη στην ψυχολογία μας όσο μια εβδομάδα σε ένα πολυτελές spa. Όταν το σώμα θερμαίνεται, οι βλαβερές τοξίνες αποβάλλονται, ο καρδιακός παλμός αυξάνεται και η επιδερμίδα αιματώνεται πολύ καλά, ειδικά στο πρόσωπο. Το αίμα μεταφέρει το πολύτιμο οξυγόνο, αλλά και όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται το δέρμα για να αναζωογονηθεί. Το αποτέλεσμα είναι πως οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης της επιδερμίδας τονώνονται και συσφίγγουν, ενώ οι ενδορφίνες που εκκρίνονται κατά την διάρκει του σεξ, μπορούν να μας κάνουν να δείχνουμε τόσο όμορφες όσο αισθανόμαστε.

 

Scroll to Top