Τριχόπτωση

Συνήθως τα μαλλιά αδυνατίζουν λόγω του υποθυρεοειδισμού,της δυσαπορρόφησης ή της έλλειψης θρεπτικών συστατικών και της ορμονικής ανισορροπίας.Αν παρατηρείτε έντονη ή επίμονη τριχόπτωση,συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για μια σωστή διάγνωση και θεραπεία.

Θρέψτε τα μαλλιά σας με πρωτείνες και ιχνοστοιχεία

Τα νέα μαλλιά χρειάζονται πρωτείνες και ιχνοστοιχεία.Καλές πηγές αυτών των θρεπτικών συστατικών είναι το τόφου και το τέμπε,τα λιπαρά ψάρια,όπως ο σολομός,ο τόνος,το σκουμπρί και οι σαρδέλες,και τα αυγά.Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ισχυρό συμπλήρωμα ιχνοστοιχείων,που θα το παίρνετε σε δόσεις με το φαγητό σας.

Βελτιώστε την κυκλοφορία του αίματος με άσκηση

Η αεροβική άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα.Για να βελτιώσετε την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής,ξεβγάλτε το κεφάλι σας με κρύο νερό για ένα λεπτό στο τέλος του ντους.

Διαχειριστείτε το άγχος

Το άγχος προκαλεί σύσπαση των μυών και μπορεί να εμποδίσει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.Χρησιμοποιήστε τεχνικές χαλάρωσης,όπως ασκήσεις αναπνοής ή γιόγκα,για να αποβάλετε το άγχος και πάρτε ένα ισχυρό συμπλήρωμα του συμπλέγματος βιταμινών Β για να βοηθήσετε το σώμα σας να το διαχειριστεί.

 

Scroll to Top