Υαλουρονικό οξύ-Σε ποιες περιοχές χρησιμοποιείται το υαλουρονικό?

Οι περιοχές που χρησιμοποιείται το υαλουρονικό είναι πολλές και όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται. Νέα, εξειδικευμένα είδη υαλουρονικού δημιουργούνται. Υπάρχουν πλέον εξειδικευμένα υαλουρονικά, όπως για τα χείλη, για τα βλέφαρα, κλπ.

Το υαλουρονικό είναι ένα υλικό το οποίο ανήκει στην κατηγορία των υλικών γεμίσματος. Δηλαδή στην κατηγορία των υλικών εκείνων που τοποθετούνται με ενέσιμο τρόπο και αποσκοπούν στο να γεμίσουν τις ρυτίδες ή γενικότερα να προσθέσουν όγκο.

Σε ποιες περιοχές χρησιμοποιείται το υαλουρονικό

Ρινοπαρειακές ρυτίδες
Οι κλασσικές περιοχές χρήσης του υαλουρονικού είναι οι ρινοπαρειακές ρυτίδες -ονομάζονται και ρινοχειλικές ρυτίδες- και είναι αυτές που ξεκινούν από το κατώτερο μέρος στην άκρη της μύτης κα καταλήγουν στην γωνία του στόματος από κάθε πλευρά. Ο πλαστικός χειρουργός γεμίζει τον πυθμένα της ρυτίδας. Έτσι γεμίζεται μόνο η ρυτίδα χωρίς να προστίθεται όγκος πέρα από αυτήν. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι περίπου 5 λεπτά. Το άτομο μπορεί να εμφανιστεί άμεσα στο περιβάλλον του χωρίς να απαιτείται χρόνος αποθεραπείας.

 

Ρυτίδες πικρίας ή μαριονέτας
Ρυτίδες μαριονέτας ονομάζονται οι ρυτίδες που ξεκινούν από τη γωνία του στόματος και προχωρούν προς τα κάτω. Οφείλονται κυρίως στη χαλάρωση του προσώπου και δίνουν την αίσθηση του λυπημένου προσώπου. Το γέμισμα αυτών των ρυτίδων γίνεται συχνά με υαλουρονικό. Οι ρυτίδες πικρίας είναι συνήθως βαθιές ρυτίδες και δεν είναι συνήθως εφικτό να γεμίσουν τελείως. Ο πλαστικός χειρουργός πρέπει επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με μερικό γέμισμα χωρίς υπερβολή.

Ρυτίδες μεσόφρυου
Οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια συνήθως αντιμετωπίζονται με botox, όταν είναι σε ελαφρύ ή μεσαίο στάδιο. Όταν όμως είναι πολύ βαθιές τότε ενδείκνυται η χρήση του υαλουρονικού από μόνη της ή ταυτόχρονα με τη χρήση του botox για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός θα αξιολογήσει και θα κρίνει ποιες από αυτές τις ρυτίδες μπορούν να διορθωθούν με botox, ποιες με υαλουρονικό και ποιες με συνδυασμό αυτών.

 

Υαλουρονικό στο πόδι της χήνας
Το υαλουρονικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ρυτίδες στο πλάγιο μέρος των ματιών (πόδι της χήνας), μόνο του ή σε συνδυασμό με botox.
Υπάρχει ειδικό υαλουρονικό για το πλάι των ματιών, που είναι πιο λεπτόρευστο και απευθύνεται κυρίως σε λεπτές ρυτίδες.
Για τα «άδεια βλέφαρα»
Έχει βρεθεί ότι το νεανικό πρόσωπο έχει το χαρακτηριστικό του γεμάτου κάτω βλεφάρου. Όταν το κάτω βλέφαρο με τον καιρό «αδειάζει», τότε αυτό δίνει την αίσθηση του κουρασμένου προσώπου. Εξάλλου, το «άδειασμα» κάνει τις σακούλες να εμφανίζονται και να γίνονται όλο και πιο έντονες. Το γέμισμα με υαλουρονικό σε αυτά τα σημεία του προσώπου, μπορεί να επανορθώσει αυτό το αισθητικό πρόβλημα.

Τον τελευταίο καιρό ο πλαστικός χειρουργός έχει στη φαρέτρα του ένα ειδικό υαλουρονικό για τα μάτια, που ικανοποιεί τις ιδιαιτερότητες αυτής της περιοχής. Ο γιατρός θα πρέπει να έχει τις θεωρητικές γνώσεις αλλά και την πρακτική ικανότητα για τη χρήση αυτού του εξειδικευμένου προϊόντος, διαφορετικά μπορεί το αποτέλεσμα να είναι το αντίθετο από αυτό που προσδοκούμε και τα μάτια να φαίνονται πρησμένα.

Αυξητική στα χείλη
Τα χείλη είναι ένα «επιθυμητό» σημείο του προσώπου και η αυξητική τους είναι μια πολύ διαδεδομένη διαδικασία. Εκτός από το κλασσικό υαλουρονικό, υπάρχει πιά στις μέρες μας ένα ειδικό υαλουρονικό φτιαγμένο μόνο για τα χείλη που δίνει μεγάλη φυσικότητα στο αποτέλεσμα. Η φυσικότητα του αποτελέσματος έχει να κάνει τόσο με το είδος του υλικού όσο και με την ποσότητα αυτού. Η ικανότητα και η γνώση του πλαστικού χειρουργού παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποφυγή της υπερβολής. Μεγάλο πλεονέκτημα στη χρήση του υαλουρονικού στα χείλη αποτελεί και η δυνατότητα αφαίρεσης του υλικού εντός 24 ωρών με χρήση υαλουρονιδάσης.

Η τοποθέτηση του υαλουρονικού γίνεται υπό τοπική αναισθησία για να μην υπάρχει καθόλου πόνος. Επίσης, ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ειδικές βελόνες, οι οποίες δεν δημιουργούν μελανιές. Η τοποθέτηση του υλικού μπορεί να γίνει σταδιακά με αποτέλεσμα να μην γίνεται αντιληπτή η αλλαγή από το περιβάλλον του ατόμου. Επίσης, με τη σταδιακή έγχυση μπορεί το ίδιο το άτομο να δει το αποτέλεσμα για μερικές μέρες και να κρίνει αν επιθυμεί κι άλλη αύξηση ή όχι. Το άτομο μπορεί άμεσα να εμφανιστεί στο περιβάλλον του χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αυξητική στα ζυγωματικά
Η βελτίωση στα ζυγωματικά με υαλουρονικό είναι εύκολη και άμεση. Η τοποθέτηση γίνεται μέσα σε 5 λεπτά. Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα και ελέγχεται από το ίδιο το άτομο πόση αύξηση επιθυμεί να επιτύχει. Υπάρχει ειδικό υαλουρονικό οξύ για τα ζυγωματικά.

 

Βελτίωση στη γραμμή της γνάθου
Η χαλάρωση του δέρματος του προσώπου συνήθως φαίνεται πρώτ’ απ΄ όλα στη γραμμή της γνάθου. Σε περιπτώσεις που η χαλάρωση αυτή δημιουργεί «κυματισμούς» στη γραμμή της γνάθου, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να επιτύχει την «κάλυψη» των κυματισμών με την τοποθέτηση υαλουρινικού. Με αυτήν την τεχνική η χαλάρωση υπάρχει αλλά δεν φαίνεται λόγω της εξάλειψης των σκιάσεων του δέρματος.

 

Αυξητική γενείου
Η αυξητική γενείου σε άτομα τα οποία έχουν υπογναθισμό και θέλουν να βελτιώσουν γενικότερα το σχήμα της κάτω γνάθου, βελτιώνει εντυπωσιακά την αισθητική του προσώπου γενικότερα. Άτομα τα οποία δεν επιθυμούν να τοποθετήσουν μόνιμο ένθεμα στο πηγούνι ή θέλουν να δουν το αποτέλεσμα της γενειοπλαστικής χωρίς επέμβαση και μόνιμη λύση, μπορούν να καταφύγουν στη λύση της αυξητικής γενείου με υαλουρονικό. Η διαδικασία γίνεται σταδιακά και τα αποτελέσματα ικανοποιούν αισθητικά τον άνδρα ή τη γυναίκα που θα την επιλέξει.

 

Αυξητική στήθους με υαλουρονικό
Η πλαστική χειρουργική δίνει τη δυνατότητα αυξητικής στήθους χωρίς χειρουργείο, αλλά με τη χρήση ειδικού υαλουρονικού, εξειδικευμένου για το σώμα. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο. Μειονεκτήματα της μεθόδου είναι το ότι το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο, καθώς διαρκεί περίπου 2 χρόνια, καθώς και το ότι το κόστος εξαρτάται από την ποσότητα του υλικού που θα προστεθεί.

Τα μάτια !!!

 

Η περιοχή των ματιών είναι ένα σημείο του προσώπου που απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους είτε άνδρες είτε γυναίκες.
Η απώλεια όγκου στην γραμμή των δακρύων καθώς και οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια μπορούν να διορθωθούν εύκολα με υαλουρονικό οξύ και έτσι το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και υγιές.

Η έγχυση του υαλουρονικού οξέος γύρω από τα μάτια διορθώνει τους μαύρους κύκλους γιατί έχει την ιδιότητα λόγω του υδρόφιλου χαρακτήρα του υλικού να συγκεντρώνει νερό και να ενυδατώνει βαθιά την περιοχή.
Επίσης το λεπτόρευστο υλικό διορθώνει τις λεπτές γραμμές της περιοχής κάτω από τα μάτια και αναπληρώνει τον χαμένο όγκο στην γραμμή των δακρύων που πολλές φορές φαίνεται σα σκιά χωρίς απαραίτητα να είναι μαύρος κύκλος.

Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέως γίνεται ατραυματικά στην περιοχή των ματών λόγω της ελαστικότητας και της αμβλείας άκρης της σε σχέση με τις βελόνες.
Με τον τρόπο αυτό εξαφανίζεται ο κίνδυνος εμφάνισης μελανιών και οιδήματος και το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ομοιόμορφο σε σχέση με την παραδοσιακή μέθοδο των τσιμπημάτων με βελόνα.
Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του ασχολίες δείχνωντας απλα ξεκούραστος και υγιής!

Η κληρονιμοκότητα, το εκ γενετής λεπτότερο δέρμα κάτω από τα μάτια, η κακή κυκλοφορία αίματος, η κόπωση, η έλλειψη ύπνου, το κάπνισμα είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες για την δημιουργία των μάυρων κύκλων.
Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή και συγκεκριμένα η έλλειψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών, οι ορμονικές διαταραχές πχ έμμηνος ρύση ή εγκυμοσύνη στις γυναίκες που μπορούν να επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση αυτή.

 

Scroll to Top