Φροντίδα Μαλλιών

Τα όμορφα μαλλιά και το υγιές τριχωτό της κεφαλής πάνε πακέτο. Είναι δείκτες του επιπέδου του στρες, της διατροφής, της ορμονικής ισορροπίας και της κυκλοφορίας του αίματος. Για να έχετε υγιή λαμπερά και δυνατά μαλλιά, προσπαθήστε να κρατάτε μια ισορροπία ανάμεσα στις δραστηριότητες και την ξεκούραση. Να ακολουθείτε μια διατροφή ωφέλιμη για όλο τον οργανισμό σας. Να μειώνετε την έκθεση σας σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως ρύπανση και χημικά και φυσικά να φέρεστε.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Τα μαλλιά αλλάζουν από μέρα σε μέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα, ανάλογα με τους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες. Τα μαλλιά σας δεν δείχνουν πάντα ίδια ούτε χρειάζονται πάντα την ίδια φροντίδα.

Η κατάσταση των μαλλιών σας ποικίλλει ανάλογα με την εποχή, κυρίως τον χειμώνα και το καλοκαίρι. Τον χειμώνα το τριχωτό είναι σφιχτό και τα μαλλιά μεγαλώνουν πιο αργά. Η θέρμανση μπορεί  επίσης να είναι πρόβλημα, καθώς ξηραίνει τα μαλλιά και τα κάνει πιο θαμπά και πιο στατικά.

Το καλοκαίρι ο ήλιος βλάπτει και ξηραίνει τα μαλλιά, που ξανοίγουν και χάνουν τη ζωντάνια τους. Τα ταλαιπωρεί και το κολύμπι, είτε λόγω του χλώριου στην πισίνα είτε λόγω του αλατιού στη θάλασσα. Να τα φροντίζετε καλύπτοντας τα όταν κολυμπάτε και να χρησιμοποιείτε ένα βάλσαμο ή λάδι,για να αποφύγετε την αφυδάτωση κάτω από τον δυνατό ήλιο.

Την κατάσταση των μαλλιών σας μπορεί επίσης να επηρεάσει η ποιότητα του νερού αλλά και τα σαμπουάν και τα μαλακτικά που χρησιμοποιείτε.

ΑΝΑΝΕΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΑΣ

Τα προιόντα που χρησιμοποιείτε τακτικά στα μαλλιά σας έχουν επίδραση στη γενική εικόνα τους. Μέχρι τα μαλλιά σας να φτάσουν στο ύψος των ώμων σας, για παράδειγμα θα είναι τουλάχιστον 3 ετών. Λουσίματα, στεγνώματα, βαφές, περμανάντ, ισιωτικές, χτενίσματα, ψεκάσματα, κότσοι, πιασίματα , αλλαγή χτενισμάτων εκατοντάδες φορές, όλα αυτά παίζουν ρόλο στην κατάσταση των μαλλιών.

ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ

Γιατί είναι βλαβερό για τα μαλλιά σας. Αφαιρεί από το σώμα τα θρεπτικά συστατικά, αφυδατώνει, αφήνει τοξικά χημικά στο σώμα σας και σας τυλίγει με καπνό, που κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν θαμπά.

ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΚΟΟΛ

Γιατί αφυδατώνει και αφαιρεί απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από το σώμα σας.

ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΕΣΤΕ

Ώστε το αίμα να κυκλοφορεί παντού μέσα στο σώμα και στο τριχωτό της κεφαλής σας. Τα δυνατά και υγιή μαλλιά συνδέονται άμεσα με την καλή κυκλοφορία του αίματος.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ

Παίζουν ρόλο στην κακή κατάσταση και τη λέπτυνση της τρίχας. Δεν βλάπτουν μόνο τα μαλλιά, αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε συνήθειες που χειροτερεύουν τα πράγματα.

 

 

 

 

 

Scroll to Top