Φροντίδα χεριών και ποδιών

Μεγάλο μέρος της καθημερινής ρουτίνας μας επικεντρώνεται στο πρόσωπο και στα μαλλιά, και πολλές φορές ξεχνάμε κάποια άλλα σημεία του σώματος που χρειάζονται επίσης προσοχή. Τα χέρια και τα πόδια μας είναι δύο από τα μέρη του σώματος που ταλαιπωρούνται πολύ. Αν να τα προσέχουμε, σίγουρα θα μας το ανταποδώσουν ενώ η φροντίδα τους είναι σημαντικό μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Βελτιώστε τη διατροφή σας

Η διατροφή σας επηρεάζει πολύ την υγεία του δέρματος και των νυχιών σας.

Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε απαραίτητα λιπαρά, που τρέφουν το δέρμα και τα νύχια σας.

Να παίρνετε μια καλή πολυβιταμίνη και μέταλλα σε ταμπλέτα συχνά κάποια έλλειψη σε βιταμίνη ή μέταλλο είναι αιτία προβλημάτων στα νύχια.

Για υγιή νύχια να καταναλώνετε τροφές με υψηλή ποιότητα πρωτείνης όπως λαχανικά, καρπούς και σπόρους. Να καταναλώνετε επίσης τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β ή να παίρνετε συμπληρώματα.

Να πίνετε πολύ νερό, ένα ενυδατωμένο σώμα βοηθάει το δέρμα και τα μαλλιά.

ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ

Τα χέρια μας εκτίθενται καθημερινά σε ήλιο, άνεμο, βροχή και κρύο. Τα χρησιμοποιούμε για να πλένουμε και να καθαρίζουμε, με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε επιθετικά χημικά περισσότερο από κάθε άλλο μέρος του σώματος μας. Η ζημιά στο δέρμα και στα νύχια μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα, ενώ ιδιαίτερα τα παραμελημένα χέρια φανερώνουν την ηλικία τους ,μερικές φορές μπορεί να σας δείξουν μεγαλύτερη απο ότι είστε στην πραγματικότητα.

Τα υγιή νύχια γενικά είναι λεία και με ομοιόμορφα χρώμα. Δεν πρέπει να έχουν κηλίδες, γραμμές, βαθουλώματα και αλλοιώσεις στο χρώμα. Αν τα νύχια σας δεν δείχνουν καλά, μάλλον χρειάζονται φροντίδα και προσοχή, ίσως όμως είναι ένδειξη κάποιου κρυμμένου προβλήματος, όπως μυκητίαση που απαιτεί θεραπεία.

Scroll to Top