Φυσικά καλλυντικά

Κάθε φυσικό καλλυντικό που παρασκευάζεται και βγαίνει στην αγορά έχει πάντα και κάποια συνθετικά στοιχεία. Τα εντελώς φυσικά προιόντα, είναι αυτά που πωλούνται χύμα και έχουν πολύ περιορισμένο χρόνο ζωής.

Βασικά στοιχεία των καλλυντικών

HYALURONIC ACID– Τεχνητός ενυδατικός παράγοντας, συμβατός με αυτόν των κυττάρων μας, με πολύ καλή ενυδατική δράση.

HYDROQUINONE– Λευκαντικό στοιχείο για λάμψη και καταπολέμηση των δυσχρωμιών και των πανάδων. Σε μακροχρόνια χρήση έχει αποδειχτεί πως έχει αντίθετα αποτελέσματα. Προτιμότερο είναι να αποφεύγεται.

COLLAGEN-ELASTIN– Είναι τα κυριότερα συστατικά του δέρματος και αποτελούν το 75% της δομής και του σχήματος του, για αυτό και περιέχονται σε πολλά σκευάσματα. Επηρεάζουν τη δύναμη, την απαλότητα, την ελαστικότητα, την υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας.Αναπαράγονται από τον ίδιο μας τον οργανισμό και επουλώνουν την επιδερμίδα σε περίπτωση τραυματισμού. Καταστρέφονται από τον ήλιο, τη μόλυνση του περιβάλλοντος και το κάπνισμα. Τα οξέα φρούτων, το λέιζερ, τα χημικά και φυτικά πήλινγκ βοηθούν στην ανάπτυξη καινούριου κολλαγόνου και ελαστίνης.

ENZYMES(ένζυμα). Περιέχονται στην παπάγια. Δεν είναι τόσο δραστικό όσο τα ΑΗΑ. Ενεργοποιούν τις φυσικές λειτουργίες του δέρματος, οι οποίες έχουν επιβραδυνθεί λόγω της ηλικίας και της ηλιακής ακτινοβολίας.

OXYGEN– Το οξυγόνο δεν εγκλωβίζεται σε κρέμες. Το μόνο που μπορούν να προσφέρουν οι κρέμες που λένε ότι περιέχουν οξυγόνο, είναι μια καλύτερη αιμάτωση της επιδερμίδας. Το οξυγόνο δεν είναι απαραίτητα ευεργετικό για την επιδερμίδα.

Βιταμίνη Α ή Ρετινόλη ή Retin A ή  Renova.Καταπολεμά τις ρυτίδες, ενώ βοηθάει στη θεραπεία της ακμής,καθώς αναπλάθει και ανανεώνει την επιδερμίδα. Να αποφεύγεται σε ευαίσθητες επιδερμίδες.

Αντιοξειδωτικά και ελεύθερες ρίζες. Ένα αντιοξειδωτικό δεν αποτελεί τύπο συστατικού. Αντίθετα, περιγράφει τη λειτουργία ή τη δράση, που ένα συγκεκριμένο συστατικό μπορεί να έχει στο δέρμα. Οι ελεύθερες ρίζες είναι κάτι σας τοξίνες, που καταστρέφουν το οξυγόνο στα κύτταρα και προκαλούν πρόωρη γήρανση. Τα αντιοξειδωτικά προιόντα καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

PROTEIN & AMINO ACIDS. Οι πρωτείνες αποτελούν τα πιο βασικά, δομικά στοιχεία για κάθε ζωντανό κύτταρο και περιέχουν ένα μεγάλο αριθμό βιολογικών στοιχείων όπως ένζυμα, ορμόνες και αντισώματα, που είναι απαραίτητα στην ομαλή λειτουργία κάθε οργανισμού. Υπάρχουν 20 διαφορετικά αμινοξέα, τα οποία, ενωμένα αποτελούν τις πρωτείνες. Οι πρωτείνες και τα αμινοξέα παίζουν σημαντικό ρόλο για την επιδερμίδα, καθώς δεσμεύουν το νερό στα κύτταρα ενώ δρουν και ως μαλακτικά.

Scroll to Top