3 μικρά μυστικά για τη σωστή ενυδάτωση του δέρματος

Δώστε στο δέρμα σας το νερό που του χρειάζεται και θα δείτε ότι πολλά από τα προβλήματα της επιδερμίδας σας γρήγορα θα αρχίσουν να εξαφανίζονται.

Όταν το δέρμα μας είναι σωστά ενυδατωμένο το αμυντικό του σύστημα ενισχύεται με φυσικό τρόπο. Έτσι, το υγιές, απαλό και εύπλαστο δέρμα που όλοι αποζητούμε δε θα είναι πια μακρινό όνειρο, ανεξάρτητα από την ηλικία, την εποχή του χρόνου ή την ιδιαίτερη υφή κάθε επιδερμίδας.

Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρεί από μόνο του τα υδατικά στοιχεία που του είναι απαραίτητα ελαττώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Η εμπειρία έχει δείξει ότι πολλοί άνθρωποι (γυναίκες και άνδρες) δεν αντιλαμβάνονται πλήρως την αξία της ενυδάτωσης, ούτε γνωρίζουν πώς να εφαρμόσουν σωστά μια αποτελεσματική στρατηγική ενυδάτωσης, κατάλληλα προσαρμοσμένη στις ειδικές ανάγκες του δικού τους δέρματος.
Ανεξάρτητα από το ενυδατικό προϊόν που θα χρησιμοποιήσετε (κι εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το πιο κατάλληλο -και βέβαια όχι το πιο ακριβό- προϊόν για το δικό σας δέρμα), ακολουθήστε τις συμβουλές που σας προτείνουμε στη συνέχεια, και να είστε βέβαιοι πως η προσπάθεια και τα χρήματά σας θα αποδώσουν και με το παραπάνω.

Εξάλλου, ποιός δεν αγαπά ένα απαλό, λαμπερό και εύπλαστο δέρμα;

1ο Μυστικό: Μην αφήνετε το μέσο καθαρισμού σας να μείνει στο πρόσωπό σας για πολλή ώρα.

Είναι πολύ σημαντικό κατά τη διαδικασία καθαρισμού να αποφεύγουμε να υπερβαίνουμε ένα λεπτό και ευαίσθητο όριο. Δε χρειάζεται να σαπουνίζουμε για πολλή ώρα το πρόσωπό μας.  Ένα λεπτό της ώρας -το πολύ- είναι αρκετό και με το παραπάνω για να καθαρίσετε καλά το πρόσωπό σας. Εάν το μέσο καθαρισμού (ιδίως σαπούνι) παραμείνει στο δέρμα σας περισσότερο χρόνο θα το ξηράνει.
Να χρησιμοποιείτε πάντα χλιαρό νερό για το πλύσιμο του προσώπου σας. Το πολύ ζεστό νερό, αντίθετα απ’ ότι νομίζουν πολλοί άνθρωποι, βλάπτει τη φυσική υγρασία του δέρματος ακόμα κι αν χαρίζει μια πρόσκαιρη ευεξία (ιδίως το χειμώνα).

Τα 10 «χρυσά λεπτά» για το δέρμα σας: Εφαρμόστε το ενυδατικό μέσο που έχετε επιλέξει αμέσως μετά το πλύσιμο ή τον καθαρισμό του προσώπου, πριν περάσουν 10 λεπτά της ώρας. Αυτά είναι τα «χρυσά λεπτά» για το δέρμα σας, γιατί σε αυτή την περίοδο οι πόροι του είναι ανοικτοί και έτοιμοι να προσλάβουν την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά που θα του προσφέρετε.

2ο Μυστικό:    Η ενυδάτωση προσώπου είναι συνεχής προσπάθεια

Με άλλα λόγια όπως τα φυτά έτσι και το δέρμα χρειάζεται συνεχώς τα υδατικά συστατικά του. Και ακριβώς όπως συμβαίνει με τα φυτά, ένα πότισμα σήμερα κι ένα άλλο όποτε το θυμηθούμε έχει σαν μοιραία συνέπεια ….. να ξεραίνονται (και τα φυτά -δυστυχώς- και το … δέρμα).

Χρησιμοποιώντας συστατικά που συγκρατούν το νερό και την υγρασία του δέρματος (το Hyaluronic οξύ ή το Ceramide, έχουν τέτοιες ιδιότητες, αλλά δεν είναι ασφαλώς τα μόνα) βοηθάτε το δέρμα σας να παραμένει ενυδατωμένο συνεχώς. Αν νοιώθετε το δέρμα σας άβολα «τεντωμένο» μισή ώρα μετά τον καθαρισμό του προσώπου και αρχίσει να παράγει σμήγμα, τότε να είστε σίγουροι ότι το πρόσωπό σας είναι πολύ ξηρό. Ένα ισορροπημένο δέρμα δίνει την αίσθηση της άνεσης και της απαλότητας, έχει φυσική λάμψη, δεν εμφανίζει σημάδια από γραμμές ξηρότητας και, φυσικά, δεν παράγει άφθονο, ανεπιθύμητο σμήγμα.

3ο Μυστικό:    Η μάσκα προσώπου είναι ο «στρατηγικός σύμμαχός» σας

Η σωστή και συχνή χρήση μιας καλής μάσκας προσώπου είναι το «ιππικό» που θα έρθει να σώσει την επιδερμίδα σας, στη διαρκή μάχη υπέρ της ενυδάτωσης. Η εφαρμογή της μάσκας προσώπου βοηθά στην αύξηση της επιφανειακής θερμοκρασίας και στο άνοιγμα των πόρων του δέρματος, προετοιμάζοντάς το για να υποδεχθεί την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά. Είκοσι λεπτά της ώρας φτάνουν για να γίνει το πρόσωπό σας απαλό και εύπλαστο, όπως ακριβώς θα γινόταν με μια επείγουσα εντατική περιποίηση. Εφαρμόστε τη μάσκα προσώπου 2-3 φορές την εβδομάδα ή, εκτάκτως, πριν από μια περίσταση ή εμφάνιση που έχει σημασία για σας και μείνετε σίγουροι ότι θα αποκαταστήσει την τέλεια ισορροπία που επιθυμείτε για το δέρμα σας.

Scroll to Top