Ems fit

Η μέθοδος εκγύμνασης που θα σου χαρίσει το σώμα που πάντα επιθυμούσες, χωρίς πόνους και τραυματισμούς, είναι ό,τι καλύτερο έχουμε ζήσει…

Πώς θα σου φαινόταν αν αφού σε ενημέρωνα πως υπάρχει τρόπος να γυμναστείς και να αποκτήσεις το σώμα που επιθυμείς, σου επιβεβαίωνα πως αυτός ο τρόπος είναι εύκολος, γρήγορος και ανώδυνος;

Μια καινοτόμος μέθοδος εκγύμνασης, που απευθύνεται σε κάθε τύπο σώματος, έρχεται να ανατρέψει όλα όσα ήξερες και σε προκαλεί να την εντάξεις στη ζωή σου.

Mε προπόνηση με μηχανήματα ηλεκτρομυοδιέγερσης έχει βρεθεί κινητοποίηση σχεδόν του συνόλου των μυϊκών ινών στην αντίστοιχη σύσπαση. Το ποσοστό έφτανε έως το 95%-98%, κάτι που είναι ανέφικτο με την παραδοσιακή γυμναστική, αυξάνοντας τα επίπεδα της αθλητικής απόδοσης.

Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα να προπονηθούμε σε μεγάλες αντιστάσεις και με πολύ υψηλό επίπεδο δύναμης σε όλο το σώμα, χωρίς την ύπαρξη πραγματικού βάρους που θα επιβάρυνε το σώμα μας και θα οδηγούσε μακροχρόνια σε μυοσκελετικές κακώσεις.

Αντιθέτως, προσφέρει μια μορφή θεραπείας στη μέση και στα γόνατα, μακριά από τραυματισμούς ή από οποιοδήποτε πόνο.

  • Mε μόνο 20 λεπτά
  • 2 φορές την βδομάδα

Σφιγηλό, αδύνατο σώμα

  • 89% ένιωσαν το σώμα τους πιο σφριγηλό, μετά από την εκγύμναση.
  • Μείωση ποσοστού σωματικού λίπους έως και 4% μέσα σε 6 εβδομάδες.
  • Οι γυναίκες έχασαν κατά μέσο όρο 1,5 cm από τη μέση και τους γλουτούς.
  • Στους άνδρες, η κοιλιακή χώρα μειώθηκε έως και 2,3 cm, ενώ παράλληλα η μυϊκή μάζα στα πόδια, το ανώτερο τμήμα των βραχιόνων και το στήθος αυξήθηκε κατά 1-2 cm.

Εντυπωσιακή και μόνιμη μείωση του περιττού λίπους

Τα υπέρβαρα άτομα έχασαν κατά μέσο όρο 3,5 kg και το σωματικό λίπος τους μειώθηκε κατά 9%, ενώ έχασαν 6,5 cm στη μέση και 2 cm στην περιφέρεια των άνω βραχιόνων μετά από μόλις 13 εβδομάδες και χωρίς δίατα.

Πώς λειτουργεί

Το ασκησιολόγιο παραμένει ίδιο με αυτό που θα κάναμε παραδοσιακά για να γυμναστούμε, η μορφή που εφαρμόζουμε τα βάρη στο σώμα μας αλλάζει, φορώντας τη φόρμα και ασκώντας πίεση εξωγενώς.

Το γεγονός αυτό καθιερώνει την προπόνηση σε συνδυασμό με μηχανήματα ηλεκτρομυδιέγερσης ως την πληρέστερη και αποτελεσματικότερη μορφή άσκησης για το ανθρώπινο σώμα.

Η σύγχρονη αυτή μορφή προσωπικής γυμναστικής εγγυάται ένα ταχύτατο αποτέλεσμα από την πρώτη κιόλας συνεδρία.


Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει, μία βασική λεπτομέρεια: Η διατροφή. Το τι τρώμε την περίοδο που γυμναζόμαστε, αλλά και το πότε το τρώμε, επηρεάζουν το αποτέλεσμα της άσκησης. Οι λανθασμένες διατροφικές συνήθειες «κλέβουν» την ενέργειά μας, εξαντλούν τον οργανισμό και μειώνουν τις αποδόσεις μας. 


Τι είναι το EMS και ποια τα οφέλη του

Το EMS προέρχεται από τα αρχικά του αγγλικού όρου Electrical Μuscle Stimulation, που σημαίνει ηλεκτρική διέγερση των μυών ή όπως είναι πιο γνωστό στο ευρύ κοινό ηλεκτρομυοδιέγερση.

Η εκγύμναση ολόκληρου του σώματος με EMS καταπολεμά τις παθήσεις της μέσης, μια συνηθισμένη κατάσταση, ιδιαίτερα αποτελεσματική. Το ρεύμα δραστηριοποιεί προφανώς ακόμα και τους εν τω βάθει μύες που δύσκολα μπορούν να προσεγγιστούν με συμβατικά θεραπευτικά μέτρα.

Η ειδική εκγύμναση ολόκληρου του σώματος με EMS είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική συνολική εκγύμναση πουεξοικονομεί χρόνο και επιτυγχάνει εκτεταμένα θετικά αποτελέσματα στην υγεία. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνονται τόσο θεραπευτικοί, όσο και προληπτικοί στόχοι.

Επίσης, πολύ συχνά συναντάμε και τον όρο Νeuromuscular Electrical Stimulation (NMES), δηλαδή νευρομυϊκή ηλεκτρική διέγερση. Η ηλεκτρομυοδιέγερση είναι η πρόκληση συστολής των μυών με τη χρήση ηλεκτρικών παλμών και συχνοτήτων.

Ως εκ τούτου, ουσιαστικά πρόκειται για τεχνολογία η οποία επιφέρει μυϊκή σύσπαση μέσω ηλεκτρικών ερεθισμάτων. Εάν αυτό γίνεται με το λεγόμενο ρεύμα διέγερσης (δηλαδή ρεύμα χαμηλής συχνότητας), τότε αναφερόμαστε αποκλειστικά σε τεχνολογία EMS, κατά την οποία τα κινητικά νεύρα διεγείρονται και τελικά οδηγούν σε σύσπαση των μυών.

Το ρεύμα διέγερσης δημιουργείται από μια συσκευή και παρέχεται μέσω ηλεκτροδίων που τοποθετούνται πάνω στο δέρμα στις μυϊκές ομάδες που θέλουμε να διεγείρουμε.

Τα ηλεκτρόδια είναι ειδικά μικρά «μαξιλαράκια», που καλύπτουν τις μυϊκές ομάδες που θέλουμε να επιδράσουμε. Το ηλεκτρικό ρεύμα διέγερσης μιμείται το δυναμικό δράσης που προέρχεται από το κεντρικό νευρικό σύστημα, προκαλώντας τη σύσπαση των μυών.

Γιατί να το δοκιμάσω

Η χρήση του EMS έχει αναφερθεί από τους αθλητικούς επιστήμονες ως συμπληρωματική τεχνική για την αθλητική προετοιμασία και είναι διαθέσιμη δημοσιευμένη έρευνα σχετικά με τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί.

Τα οφέλη που παρέχει είναι η βελτίωση της κινητικότητας και η ενδυνάμωση των μυών σε μέλη του σώματος που έχουν περιορισμένη κινητικότητα λόγω κάποιου τραυματισμού και έχουν ατροφήσει (κατάγματα ή μετεγχειρητικά).

Διεγείρει τους μύες στις περιοχές αυτές, με ένα τρόπο απολύτως φιλικό για το σώμα, χωρίς να απαιτείται κίνηση ή η χρήση αντιστάσεων.

Επίσης, επιτυγχάνει προστασία του μυοσκελετικού μας συστήματος και των αρθρώσεων, δυναμώνοντας τους μύες που τις περιβάλλουν, όπως, για παράδειγμα, στη σπονδυλική στήλη και τα γόνατα.

Πέρα, όμως, από τα οφέλη που προέκυψαν στη φυσικοθεραπεία βρέθηκε ότι η χρήση ηλεκτρομυοδιέγερσης μπορούσε να προσφέρει περισσότερα πράγματα, όπως στα πεδία της αθλητικής επιστήμης και την κοσμετολογία.

Πάρε μια πρώτη γεύση για το EMS Training εντελώς δωρεάν Kάλεσε στο 7000 9024 


Χρήσιμες έρευνες.

Electromyostimulation–a systematic review of the effects of different electromyostimulation methods on selected strength parameters in trained and elite athletes.

The efficacy and safety of whole-body electromyostimulation in applying to human body: based from graded exercise test

Effects of electromyostimulation training on muscle strength and power of elite rugby players.

Πηγή: 

https://www.fastfitness.com.cy

Scroll to Top