Spa στην παραλία

Υπάρχουν πληροφορίες πως η λέξη SPA σημαίνει Sanus Per Aqua, που μεταφράζεται ως υγιής μέσα στο νερό. Η ορολογία αυτή παραπέμπει στη γενική ευεξία και υγεία της επιδερμίδας μας.Το SPA υπάρχει μέσα στο μυαλό μας σαν το χώρο που θα διεγείρει όλες μας τις αισθήσεις, θα μας χαλαρώσει από στρες και μυικούς πόνους και θα μας δημιουργήσει μια ευχάριστη διάθεση.

Τι βρίσκουμε σε SPA

 1. Μια πανδαισία αιθέριων αρωμάτων.
 2. Ποικιλία από εναλλακτικά και θεραπευτικά είδη μάλαξης.
 3. Αρμονία χρωμάτων.
 4. Διακόσμηση βασισμένη στο φενγκ-σούι.
 5. Ήχους από στοιχεία της φύσης.
 6. Νερό
 7. Αναζωογονητικά και πολυβιταμινούχα ροφήματα.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, μπορούμε να τα βρούμε και σε μια παραλία.

Το θαλασσινό νερό

Είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές του ιδιότητες, οι οποίες δεν έχουν γίνει ακόμα όλες γνωστές, αφού συνεχώς ανακαλύπτονται καινούριες. Αξιοσημείωτο είναι το πόσο μοιάζει η σύσταση του θαλασσινού νερού με τον ορό αίματος του οργανισμού μας. Συμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το θαλασσινό νερό περιέχει περίπου 25 ανόργανα στοιχεία και ιχνοστοιχεία, εκ των οποίων πολύ μεγάλο ποσοστό βρίσκουμε στο πλάσμα του αίματος. Έτσι το θαλασσινό νερό είναι συμβατό και αναγνωρίσιμο από τα κύτταρα μας και έχει εξισορροπιστική δράση, τροφοδοτώντας την επιδερμίδα με ανόργανα στοιχεία, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας των κυττάρων.

Σε τι βοηθάει η δύναμη της θάλασσας

Πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι η δύναμη της θάλασσας δεν βοηθάει μόνο ένα ήδη υγιές δέρμα να γίνει καλύτερο, αλλά θεραπεύει και προβλήματα της επιδερμίδας όπως ακμή, ατροφία, αφυδάτωση, γήρανση και πολλά ακόμη. Όσον αφορά στο σώμα, βοηθάει σημαντικά στην καταπολέμηση της κυταρρίτιδας και του τοπικού πάχους, την αποτοξίνωση του επιδερμικού ιστού και τη σύσφιξη της επιδερμίδας.Όταν πάτε για μπάνιο το καλοκαίρι και κοιτάξετε προσεκτικά γύρω σας, θα συνειδητοποιήσετε πως βρίσκεστε σε ένα υπέροχο, φυσικό SPA.

Περιποίηση spa στην παραλία

Πήλινγκ σώματος με άμμο και θαλασσινό νερό

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η απλή, λεπτή άμμος που έχουμε σχεδόν σε όλες τις ελληνικές παραλίες μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό πήλινγκ, που θα λειάνει και θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα σας; Είναι πολύ απλό. Καθίστε αναπαυτικά στην άκρη της θάλασσας λίγο πιο πάνω από κει που σκάει το κύμα, πάρτε λίγη από την υγρή άμμο και αρχίζετε το μασάζ στην επιδερμίδα σας, από τα πέλματα μέχρι τον κορμό και το πρόσωπο. Φροντίστε να βρέχετε συχνά τα χέρια σας με θαλασσινό νερό, για να γλιστράει η άμμος πιο εύκολα και να μην ερεθίζει την επιδερμίδα. Αν έχετε τοπικό πάχος, επιμείνετε περισσότερο σε αυτές τις περιοχές. Είναι καλό κατά τη διάρκεια του μασάζ η επιδερμίδα να αποκτήσει ένα απαλό ροζ χρώμα, αν έχετε όμως ευαίσθητη επιδερμίδα με ευρυαγγείες καλύτερα να μην επιμείνετε. Αν η επιδερμίδα σας είναι κάπως αφυδατωμένη, αντί για θαλασσινό νερό, συνδυάστε την άμμο με ένα αντηλιακό λάδι και κάντε μασάζ με αυτό το μείγμα, όπως και με το προηγούμενο. Ξεπλύνετε το σώμα με θαλασσινό νερό.

Ζεστές πέτρες για χαλάρωση του νευρικού συστήματος

Στα SPA χρησιμοποιούν ηφαιστιογενείς πέτρες για μασάζ, καθώς έχουν την ιδιότητα να εγκλωβίζουν τη θερμότητα μέσα τους και να την απελευθερώνουν σιγά-σιγά μέσα στην επιδερμίδα, ξεμπλοκάροντας το νευρικό σύστημα και τα τσάκρα. Το ίδιο ακριβώς μπορούμε να κάνουμε και με απλές πέτρες στην παραλία, φροντίζοντας μόνο να έχουν σκούρο χρώμα, ώστε να κρατούν περισσότερη θερμότητα και στρογγυλό αλλά επίπεδο σχήμα.

Κολυμπήστε για τουλάχιστον 20 λεπτά

 1. Το κολύμπι είναι η καλύτερη φυσική άσκηση για το σώμα. Τονώνει το μυικό σύστημα, συσφίγει τους ιστούς, βοηθάει στην αποκατάσταση μυικών τραυματισμών.
 2. Το θαλασσίνο αλάτι τονώνει και συσφίγγει την επιδερμίδα.
 3. Τα φύκια που υπάρχουν μέσα στο θαλασσινό νερό αποτελούν μία από τις πλουσιότερες πηγές τροφής του κυττάρου,ενώ το οργανικό ιώδιο που περιέχουν, βοηθάει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και στο αδυνάτισμα.
 4. Το ιώδιο σε συνδυασμό με το θαλασσινό αλάτι, αποτελούν μια αντισηπτική θεραπεία για τις φλεγμονές της ακμής.
Scroll to Top